Nadal posa la mà al foc per la gestió d'Emili Mas a l'Incasòl

Una altra cosa, diu, és el que l'exgerent de l'organisme hagi fet a títol personal

«Poso la mà al foc per les actuacions que, en relació amb l'Institut Català del Sòl (Incasòl), ha fet el seu gerent mentre ha estat gerent, perquè jo crec que totes les ha fet» correctament, tal com corresponia a «la seva feina». Amb aquestes paraules, el conseller defensava ahir a Catalunya Ràdio la gestió realitzada al si de l'organisme de la Generalitat per part del seu gerent, imputat en el cas Pretòria pel jutge Garzón. Nadal, però, recorda que no li correspon respondre per les actuacions del ja exgerent en la seva vida privada: «El senyor Emili Mas podia ser amic de moltes d'aquestes persones que es citen? Jo no ho sé, ni he de saber-ho.» Per la seva banda, el president de CiU, Artur Mas, va demanar al govern català que aclareixi si l'Incasòl té, com a organisme, alguna implicació amb el cas investigat pel jutge Garzón tot i que defensa la presumpció d'innocència de tots els imputats i es mostra sorprès per la decisió judicial d'imputar «persones que, teòricament, no deuen tenir cap relació directa» amb el cas Pretòria. Respecte als nous imputats relacionats amb el seu partit, Mas no va voler aclarir si les esposes de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta són militants de CDC, però recorda que no ocupen cap càrrec públic ni en el partit, com tampoc l'exregidor de Mataró Genís Carbó. El Partit Popular no demanarà al seu regidor de Sant Andreu de Llavaneres Víctor Ros, també imputat, que torni l'acta fins a conèixer si el jutge l'acusa formalment després de prestar declaració, tot i que li ha acceptat la renúncia voluntària com a militant: «Qualsevol persona que sigui imputada creiem que no ha d'ocupar cap càrrec públic.» Així ho explicava ahir el vicesecretari d'organització dels populars catalans, Josep Llobet, que sí que ha demanat la compareixença urgent del conseller Nadal al Parlament perquè doni explicacions sobre la imputació de l'exgerent de l'Incasòl. En darrer terme, el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, assegurava ahir que «el pitjor que li pot passar a un socialista és que surti un corrupte de les seves files». Zaragoza explica que el partit ha suspès de militància l'exgerent de l'Incasòl, tal com ja va fer amb l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet i l'exregidor d'Urbanisme: «No podem sotmetre el bon nom de les institucions a un procés que afecta persones.» Zaragoza critica el PP i CiU perquè, el primer, no ha fet renunciar Víctor Ros del seu càrrec de regidor, i la coalició no ha suspès de militància Genís Carbó. Zaragoza acusa el PP d'utilitzar mesures diferents per als seus i per als altres: «És molt tolerant amb si mateix i molt intolerant amb els altres.» Segons ell, CDC fa el mateix.


LES FRASES

JOAQUIM NADAL
CONSELLER DE POLÍTICA TERRITORIAL DE LA GENERALITAT
«Poso la mà al foc per les actuacions que, en relació amb l'Incasòl, ha fet el seu gerent mentre ha estat gerent»
ARTUR MAS
PRESIDENT DE CIU
«Em sorprèn perquè veig que es va molt enllà. No puc criticar una decisió del jutge perquè pressuposo que deu tenir informació»

L'institut justifica la compra dels terrenys citats en la interlocutòria

el punt

L'Incasòl va justificar ahir la compra de terrenys a Cerdanyola i el Prat afirmant que es tracta de «sòls estratègic i irrepetibles», després que aquests apareguin citats en la interlocutòria del jutge Garzón. Es tracta dels terrenys del Centre Direccional, a Cerdanyola, i del Prat Nord. L'empresa pública assegura en un comunicat que, un cop va sorgir la possibilitat de comprar-los, es va aplicar la política de «mantenir i ampliar la titularitat del sòl públic en sectors estratègics». En el seu escrit, Garzón assegura que en les dues operacions, Emili Mas hi hauria jugat un «paper rellevant» facilitant «relacions i influències» al suposat cap de la trama, Lluís García, i als exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, que haurien cobrat per la venda dels terrenys de l'empresa Espais.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.