Interior avança les concentracions de la Falange a la vigília del 13-D

El govern justifica el canvi de dia per garantir la seguretat i evitar aldarulls

El secretari general d'Interior, Joan Delort, va enviar ahir una resolució a la Falange en què desautoritza les concentracions de protesta contra les consultes convocades en 168 municipis diumenge de la setmana que ve. Interior afirma que el partit ha sol·licitat la convocatòria en 66 d'aquests municipis. El departament no autoritza totes les mobilitzacions i, en els casos que sí que ho fa, resol que es traslladin a la vigília, el dissabte dia 12. El govern sosté que hi ha risc d'aldarulls i argumenta el canvi de dia per garantir la seguretat pública.

L'executiu i l'organització de les consultes es mantenen en espera de la reacció de la Falange, que, en el cas precedent d'Arenys de Munt, va recórrer contra la decisió d'Interior i l'advocat de l'Estat va donar-li la raó. En aquella ocasió, la Generalitat va apostar per allunyar una setmana la concentració feixista de la consulta independentista i, en el cas del 13-D, el que es proposa ara és moure les protestes tan sols un dia.

Fa tot just dos dies que la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència va reunir-se amb representants de la conselleria de Joan Saura per fer-li arribar la preocupació per la seguretat dels referèndums, en cas que es reproduís la situació d'Arenys. Advertien que no podien garantir que no es produïssin enfrontaments a causa de l'actitud «agressiva» dels membres de la Falange.

La formació ultradretana pretén reunir entre quaranta i cinquanta dels seus adeptes en cada concentració. A Arenys de Munt només van aconseguir reunir una setantena de persones, fortament custodiades pels Mossos, ja que milers d'independentistes els van escridassar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.