L'AVI de Verges creu que el 13-D pot forçar que el Parlament convoqui un referèndum nacional

Unes 130 persones assisteixen a la xerrada sobre la sobirania

L'acte el va començar el portaveu de l'AVI, Lluís Poch, que va assegurar que l'associació no només va néixer per organitzar la consulta, sinó per treballar «per fer país» més enllà del 13-D. Poch creu que la consulta servirà per saber l'opinió de la gent; és per això que demana als ciutadans que «ho aprofitin per pronunciar-se alt i clar».

En el mateix sentit es va manifestar el director de Vilaweb, Vicent Partal, que assegura que el 13-D «és el primer gran canvi per assolir una independència que, si la ciutadania vol, es pot aconseguir l'any que ve». «Només depèn de nosaltres, perquè com més gent voti més fàcil serà explicar als polítics que cal un referèndum d'autodeterminació», va afirmar Partal, que va sentenciar que «no només tenim el dret a decidir, sinó el poder de decidir».

Al seu torn, Lluís Llach va advertir que la via més «ràpida i possibilista és la independència» perquè la via sobiranista a través de l'Estat espanyol «ja està esgotada». A més, va afirmar que «necessitem els polítics», però alhora va recordar que la sobirania neix dels ciutadans.

El torn dels ponents el va acabar Riera, que va destacar la «força de la papereta» que pot significar que Catalunya pugui assolir l'autogovern. És per això que va animar a tothom a votar perquè això pot desencadenar que el Parlament convoqui un referèndum.

Campanya pel no a l'Estartit

Albert Vilar

A l'Estartit, terme de Torroella de Montgrí, ha aparegut un pamflet, signat per L'Estartit Independent, en què es convida la gent a votar «no» en la consulta de diumenge perquè no se li ha concedit la independència. El grup LEI nega qualsevol relació amb l'escrit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.