Un centenar de votants a Torroella ja han participat anticipadament en la consulta

Un centenar de veïns de Torroella de Montgrí ja han votat anticipadament per a la consulta per la independència de Catalunya que es farà demà diumenge, com a molts altres pobles catalans. L'actual nombre de vots representa l'1% del total de cens que té l'entitat organitzadora, la Coordinadora per a l'Autodeterminació a Torroella (CAT), que té previst tenir vuit urnes, de les quals quatre seran al Convent dels Agustins; dues, a l'escola Portitxol de l'Estartit; una, a Sobrestany i la Bolleria, i una altra serà itinerant.

Entre els votants hi ha persones provinents de països no comunitaris, que tenen dret a vot, igual que els joves més grans de 16 anys, una novetat important. Això fa que el cens de Torroella sigui de 9.667 votants.

Per involucrar els sectors jove i immigrant a participar en el referèndum, la coordinadora ha fet actes informatius i trobades. Així, dijous va organitzar un acte informatiu a l'institut de secundaria del municipi, i ahir divendres va tenir una trobada amb el col·lectiu musulmà per animar-lo a participar en la votació d'aquest diumenge dins la campanya que ha fet de reunions amb col·lectius d'immigrants.