Chaves diu que les consultes populars no tenen «cap valor»

El vicepresident de Política Territorial del govern espanyol, Manuel Chaves, ha assegurat que les consultes independentistes que se celebren aquest diumenge a Catalunya no tenen «cap valor» i «són simplement 'actes de propaganda política». Segons Chaves, no gaudeixen de la «validesa, ni la naturalesa, ni el nivell de referèndum», i per al govern espanyol «no tenen cap caràcter ni consultiu ni vinculant». Chaves també ha criticat el president del Barça, Joan Laporta, que diu en una entrevista a El País que «estan matant Catalunya i cal reaccionar». Segons el vicepresident espanyol, Laporta utilitza la cobertura mediàtica que li atorga el Barça per fer «victimisme» i llançar proclames «injustes».

El vicepresident tercer del govern espanyol ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a la Cadena Ser en què ha assegurat que es vol utilitzar la situació de l'Estatut al Tribunal Constitucional (TC) per «promoure les consultes». En aquest sentit ha recordat que el govern de Zapatero «sempre ha considerat que l'Estatut és constitucional», i per això el PSOE el va votar al Congrés i al Senat. No obstant això, ha tornat a demanar «respecte per les decisions del TC», i ha afirmat que el que cal esperar «és que el TC dicti tan aviat com sigui possible una bona sentència per a Catalunya i per a Espanya».

Chaves s'ha mostrat convençut que els catalans «no assumiran mai» ni el paper de víctimes ni aquesta estratègia perquè «mai ha estat així ni per part del Govern, ni dels partits que governen ni dels partits majoritaris». «Laporta sí que adopta la posició de victimisme» quan no té raó de ser en la gestió del govern de José Luis Rodríguez Zapatero «ni en inversions, ni en sensibilitat, ni en tracte, ni lògicament en el respecte ni en l'impuls que ha tingut l'Estatut», ha afirmat. Segons Chaves, el govern de Zapatero «sempre ha respectat la identitat, la singularitat i el fet diferencial que Catalunya representa en el context d'Espanya, com altres comunitats autònomes» i per tant les paraules del president del F.C. Barcelona són «injustes» i «no són de rebut».

«Laporta no diria això en un altre moment», ha dit, «i ho fa ara perquè té una cobertura mediàtica pel fet de ser el president del F.C. Barcelona i perquè el club ha fet una bona campanya futbolística i esportiva». «Simplement utilitza el fet de ser president d'un gran club», ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.