La comunitat magrebí de Premià de Mar es bolca amb la consulta sobre la independència

La comunitat magrebí de Premià de Mar (Maresme) ha votat en bloc «sí» a la independència de Catalunya. El col·lectiu és conscient de la importància de la consulta per molts dels seus convilatans i han decidit unir-se a la causa. Un dels magrebins que ja ha exercit el seu dret a vot, en Mustafà, assegura sentir-se «orgullós» de que la societat catalana els hagi fet partícips d'una debat tant important com és el de la independència i espera que els immigrants també puguin contribuir en el futur a l'autodeterminació de Catalunya. Els magrebins han qualificat la jornada del 13-D de «dia històric» i creuen que la seva participació a la consulta pot afavorir el procés d'integració a la societat catalana.

Un grup de famílies magrebines de Premià de Mar han anat juntes a votar aquest diumenge a favor de la independència de Catalunya. Han arribat al «col·legi electoral» de l'antiga llibreria Proa pels volts de les dotze del migdia davant una gran expectació. En cap moment han amagat les seves preferències i tots han agafat la butlleta del «sí». En Mustafà, en un català molt correcte, explica que aquesta és una jornada «històrica» per a la immigració pel fet de poder participar en una votació. Explica que detalls com aquest ajuden a fer més fàcil el procés d'integració. Pel que fa als sentit del seu vot, en Mustafà, diu que se sent «orgullós» de poder participar en una decisió tant important i espera que la immigració col·labori en l'autodeterminació de Catalunya.

Altres magrebins que aquest diumenge han votat a premià de mar són Choli El Mehdi i Nourdin Zebair. Expliquen que voten perquè se senten identificats amb Catalunya i amb l'objectiu d'unir-se a la lluita conjunta de molts dels seus amics, veïns o companys de feina. «És important per a ells, però també per a nosaltres perquè volem ser a Catalunya molts anys».

El president de la sectorial d'Immigració de CiU, Àngel Colom, que ha acompanyat a les famílies magrebines fins a les urnes explica que el «sí» dels immigrants «no és un vot frívol, és un vot sentit perquè entenen que Catalunya vulgui tenir un estat propi». Colom ha afegit que la participació d'immigrants a la votació demostra que Catalunya és «un país obert responsable que dóna drets iguals a tots els ciutadans».

La presència de votants magrebins a Premià de Mar ha despertat l'interès de la cadena Al-Jazeera, que aquest diumenge fa un reportatge sobre la consulta que es fa a desenes de municipis catalans. Un dels periodistes d'Al-Jazeera, Aiman Zubir, explica que els seus compatriotes estan feliços per poder votar a la consulta, però que també demanen poder participar a «processos democràtics vinculants».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.