LA SELVA

Les sevillanes animen la consulta a Sils i la consellera Capdevila vota a Sant Hilari

A la comarca la participació va ser del 28,26%

Una hora de sevillanes al migdia per animar la consulta sobre la independència. L'actuació de l'Associació Cultural de Sevillanes de Sils va ser la nota simpàtica en els actes d'animació que es van fer ahir davant del local de votacions d'aquest municipi, que van donar un toc festiu a la jornada. Tot i els nou balls de sevillanes, i tot i que les Cuineres de Sils també es van bolcar en l'esdeveniment, repartint més de 300 racions de xocolata calenta, no es van trencar les previsions. L'excel·lent feina duta a terme pels organitzadors no va evitar que el municipi fos el que va registrar una menor participació a la comarca de la Selva, amb un 20,77%.

El primer lloc se'l va endur la Cellera, amb una participació del 44,56%. Allà es va viure una de les anècdotes del dia, quan una monja de 94 anys va anar a votar amb un DNI molt antic on encara no hi figurava la lletra final i el sistema informàtic no estava preparat per a casos com aquest. Al final, un altre programa informàtic, que assigna lletra als números de DNI va solucionar el problema. La Cellera és el poble que va viure més intensament la jornada, amb els carrers plens de banderes i estelades i cartells animant a votar.

La capital de comarca, Santa Coloma, no va poder arribar per poc al 25% de participació, fita que es proposava l'alcalde, Antoni Solà, al migdia. La biblioteca municipal Joan Vinyoli va viure durant tot el dia un anar i venir constant de gent, tot i que molts ja havien votat anticipadament els dies previs.

A Sant Hilari es va fer la consulta més mediàtica. La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va ser l'única membre del govern català que ahir va votar, i ho va fer, al CEIP Guilleries, envoltada de flaixos i càmeres de televisió, mentre l'exalcalde i cap de l'oposició, Robert Fauria (CiU), lamentava, en to de broma, no haver tingut tanta expectació.

Un de cada tres hilariencs i arbuciencs van apostar ahir per la independència. Roger Zamorano (ERC), alcalde d'Arbúcies, remarcava ahir al migdia que la gent gran que normalment vota a primera hora en els comicis ahir no hi havia anat. Segons Zamorano, a aquest sector de gent encara li fa por aquesta pregunta, en un municipi molt castigat durant la guerra i la postguerra.

Observadors a missa

Els observadors internacionals que van seguir ahir la jornada en alguns municipis de la Selva no van començar a treballar a les nou, hora d'obertura de les votacions, sinó una mica més tard. No els van apuntar la falta perquè ja havien avisat i justificat la seva absència. Van anar a missa a primera hora, a Santa Coloma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.