Les comarques barcelonines registren un 23,17% de vots amb un «sí» majoritari

Vic i Sant Cugat sorprenen amb un 41,2% i un 25,7% de participació tot i ser la primera i tercera poblacions més grans

Certa tendència a no arribar al 30% de participació en els municipis de més 3.000 habitants censats es compleix al Vallès Oriental. Però, excepte a Sant Esteve de Palautordera, on ha votat el 46,12% d'un cens de 1.815, curiosament el municipi amb una participació més alta ha estat el segon amb un nombre més gran de ciutadans amb dret a vot. Concretament a Cardedeu, amb un cens superior als 13.000 habitants, s'ha assolit el 26,6% de participació. El «sí» hi ha recollit 3.174 vots, més de 300 per que els assolits a Sant Celoni, la població del Vallès Oriental amb uns cens superior. Al Vallès Occidental, la participació encara és menor a Castellbisbal, Sentmenat i Castellar del Vallès, els tres únics municipis de la comarca que superen els 3.000 veïns amb dret a vot, excepte Sant Cugat. A Castellar, amb 18.218 habitants amb dret a vot, no s'ha arribat al 20% de participació.

Sant Cugat és una de les grans sorpreses. És el municipi més gran dels que participaven a la consulta i ha aconseguit superar el 25% de participació, una percentatge destacat tenint en compte que tenien dret a vot més de 59.000 ciutadans. La independència ha rebut el suport de 13.198 veïns. Aquella certa tendència general, però, no es compleix en el cas del Maresme: Sant Pol de Mar i Vilassar de Dalt, tot i superar els quatre i set mil veïns amb dret a vot, se situen en un 31,8% i un 30,8% de participació. Al Masnou és on es registren més vots favorables a la independència, amb 3.727 paperetes, tot i tenir 5.000 persones menys al cens que Premià de Mar, que, amb 23.038 censats, només supera el 15% de participació. A Osona, tot i no disposar encara de resultats a dos quart i mig de dotze de la nit, ja se sabia oficialment que la participació era la més alta de tot Catalunya, amb el 41,1% dels habitants amb dret a vot que havien anat fins a les urnes. El «sí», situat entre un 96% i un 97% dels votants de la comarca, també superava la mitjana de la resta. Vic era la gran sorpresa, amb un 41,2% de participació d'un cens de 33.175 persones amb dret a vot. Al Bages, Navàs i Sallent, amb més de cinc i sis mil votants potencials, superaven el 27% de participació. En pobles petits com l'Estany i Calders, la consulta es podria considerar representativa en assolir nivells superiors al 50% i al 60%. A l'Estany el «sí» ha superat la meitat del cens oficial i, per tant, els veïns han donat suport a la independència per majoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.