La participació es dispara a Osona

El nombre de votants a la comarca de la Catalunya Central es va situar en el 41,1%, 10 punts per sobre de la mitjana

El director executiu d'Osona Decideix, Alfons López Tena, va reafirmar en aquesta compareixença la voluntat dels osonencs i dels catalans a decidir el seu futur. «No hi ha res que estigui per sobre de la voluntat dels catalans.» I va afegir: «Igual que el bisbe Torres i Bages, va dir que Catalunya serà catalana o no serà, jo dic Catalunya serà independent o no serà. Visca Catalunya Lliure!»

La jornada electoral a Osona es va desenvolupar amb total normalitat i sense cap incidència. Els 118.183 veïns amb dret a vot dels 35 municipis on es feia la consulta van demostrar que, en aquest referèndum, tenien ganes de votar. Alguns, presentant-se al col·legi a les 9 en punt. Altres, demanant en broma si es podia votar a les dues meses d'un mateix col·legi. «Vénen molt motivats, no només ha votat gent independentista sinó també gent que no s'havia posicionat mai», explicava Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló. Segons ell, «a partir del dia 14, Catalunya no serà igual. El procés cap a la independència ha començat».

La població votant va ser diversa, no només per edats sinó també per orígens, ja que el col·lectiu immigrat –especialment el de procedència africana i concretament ghanesa– va tenir una important participació en col·legis com ara el de la parròquia del Remei de Vic.

Tot i que les dades que es van fer públiques eren parcials, el que sí va transcendir a última hora de la nit va ser que la participació a la capital osonenca, Vic, va ser, fins i tot, superior a la de la mitjana de la comarca, amb el 41,2%. A l'altra gran població de la comarca, Manlleu, la participació també es va situar per sobre del 30%.

Resultats parcials

Pel que fa als resultats, destacaven entre aquestes dades provisionals els resultats de Roda de Ter, on dels 1.982 ciutadans que van exercir el seu dret a vot hi va haver 1.922 vots afirmatius, 43 de negatius, 17 de blancs i cap de nul, o Sant Pere de Torelló, on 1.087 dels 1.135 votants es van decantar pel «sí» a la independència, 29 pel «no», 18 van emetre el vot en blanc i 1 va ser nul.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.