EA creu que Catalunya ha donat «un pas decisiu» cap a la seva independència

La secretària de Comunicació d'Eusko Alkartasuna (EA), Ikerne Badiola, ha afirmat avui que la celebració ahir d'una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya en 166 municipis catalans ha suposat per a aquesta comunitat autònoma «un pas decisiu cap a la lliure determinació com a nació». En una nota, Badiola ha elogiat l'»actitud exemplar del poble català» durant la jornada d'ahir i ha considerat que la consulta «denota una realitat nacional davant la qual l'Estat no pot tancar els ulls». Ha reclamat la celebració d'una consulta similar a Euskadi i ha dit que el seu partit treballarà perquè això sigui possible, perquè «la societat basca està preparada i té la confiança i prou maduresa per a això». «Euskal Herria també reclama el dret a decidir el seu futur.

Catalunya ha donat un primer pas, Escòcia ho farà l'any vinent i a Euskadi la reclamació del dret d'autodeterminació segueix vigent i més d'hora que tard se celebrarà un referèndum», ha assegurat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.