El PP valora l'escassa participació i censura la «passivitat» de Zapatero i Montilla

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha qualificat avui de positiu que set de cada deu ciutadans no participés en la consulta sobre autodeterminació celebrada ahir en 166 municipis catalans, malgrat, ha dit, la «passivitat» de Rodríguez Zapatero i Montilla.

En roda de premsa, quan se li ha preguntat pel fet que el PP hagués enviat les forces d'ordre públic per impedir la celebració de la consulta d'autodeterminació, De Cospedal ha respost: «A Catalunya són els Mossos d'Esquadra... entre d'altres, i és la policia autonòmica qui ha d'actuar d'acord amb allò que li digui el president de la Generalitat, José Montilla». El PP, ha dit, hagués estat més explícit que el Govern estatal i el català en la defensa de la Constitució i la legalitat i a deslegitimar aquest tipus d'actuacions perquè, encara que no tinguin transcendència, «perjudiquen l'ordenament jurídic».És «molt greu», ha opinat, que s'estigui «tolerant» una campanya de l'independentisme i ha considerat «completament desencertada» la política de Rodríguez Zapatero, així com de Montilla, de qui ha dit que ha creat «cada vegada més tensions territorials».

Tots dos tenen l'obligació, ha afegit, en la seva representació institucional, de defensar la Constitució i l'ordenament jurídic. Els ha responsabilitzat de permetre la consulta, i l'ha negat al PP per recollir firmes contra l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. També se li ha preguntat si el fet que alguns punts es declaressin inconstitucionals significaria que altres d'altres estatuts també ho serien.

De Cospedal ha reiterat respecte a allò que diguin els tribunals i, més concretament el Constitucional, sobre l'Estatut de Catalunya o qualsevol altre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.