Consol Cantenys és la nova alcaldessa de Vilafant després de vèncer en la moció de censura

Cantenys i Pepi Comalada, alcaldessa fins ara, es van intercanviar diversos retrets

El resultat de la moció va ser de 7 vots a favor i 6 en contra, enmig d'una sala de plens plena a vessar de veïns i de càrrecs del PSC –Esteve Pujol, Montse Palma o Narcís Casassa– i també d'UDC, partit en què milita Comalada –Josep Maria Pelegrí i Jaume Torramadé, entre altres–.

Cantenys va començar afirmant que la moció «no té res a veure amb interessos partidistes, si no que creiem que s'havia de prendre per la manca de diàleg i de capacitat de resoldre conflictes de l'alcaldessa». Cantenys va insistir que el govern no havia entès els igualats resultats electorals –CiU i PSC havien empatat a cinc regidors, i CiU va pactar amb els dos regidors de VIU per formar govern–; i que l'oposició no es tenia en compte per res: «no han mantingut les formes, no han governat per a tothom, el govern ha patit manca de lideratge i s'han pres decisions precipitades i sense transparència».

Pepi Comalada va respondre que la feina feta fins ara no justificava la moció de censura, i va fer una aferrissada defensa dels projectes que s'havien portat a terme –nou IES, habitatge protegit...– i els que deixen a punt per executar. Comalada va acusar el nou govern de tenir una «dubtosa legitimitat», i a Cantenys de seguir les ordres del PSC, sobretot pel contenciós que l'Ajuntament ha posat contra el tercer carril de l'autopista: «si Cantenys segueix directrius del PSC, Vilafant hi perdrà molt». La regidora del PP va criticar la manera de governar de l'anterior govern, i Josep Serra, cap de llista del VIU, va titllar la moció d'«oportunista». Al final, Cantenys va definir com a eixos del nou govern el diàleg, la rigorositat i el consens.

Torrent s'explica

La regidora Rosa Torrent va explicar ahir els motius que l'han portada a abandonar el govern i donar suport a la moció de censura. Torrent, que no va poder parlar en el ple perquè encara és regidora del VIU, va insistir que la decisió va ser personal, i no política: «no tinc res personal contra la gent del govern, però no estava d'acord en les formes de fer, perquè crec que s'havia faltat el respecte a les persones». Torrent va afirmar que quan va decidir abandonar el govern, a principi d'octubre, no tenia cap intenció de participar en una moció de censura. Però explica que «em van dir que canviarien i que acceptarien més la participació dels altres grups, però després del ple del desembre vaig veure que no anaven per aquest camí, i això va ser el que va desencadenar les trobades amb els altres grups».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.