Muñoz demana per a Parlon el mateix suport que ell ha rebut dels colomencs

L'exalcalde de Santa Coloma surt de la presó de Brians 2 després de pagar mig milió d'euros

Cap a un quart de set de la tarda sortia de Brians 2 (Baix Llobregat) Bartomeu Muñoz, després de fer efectiva la fiança de mig milió d'euros decretada pel jutge de l'Audiencia Nacional Baltasar Garzón. L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet es va aturar davant dels periodistes per llegir un manifest d'agraïment als veïns i «companys del partit» que han contribuït a reunir la fiança. «Vull expressar el meu agraïment als ciutadans de Santa Coloma amb l'ajuda dels quals he pogut cobrir l'elevada fiança a través del compte de subscripció ciutadana i amb la qual cosa sortir en llibertat», va dir Muñoz. «Es tracta d'un suport moral que m'ha recompensat profundament en els moments durs i amargs que he viscut en soledat», va afegir.

L'exalcalde, que ha estat l'únic dels imputats que ha sortit en llibertat en dirigir-se als mitjans, va aprofitar per demanar els colomencs «suport» per la seva successora, Núria Parlon. «Demano a tots els ciutadans que tantes vegades m'han donat suport, de manera majoritària, donin suport també a l'alcaldessa, Núria Parlon», va dir Muñoz, que va desitjar que Santa Coloma «continuï avançant en el camí del progrés». L'exalcalde també va tenir paraules de record per als afectats per l'explosió de gas al Fondo –que diumenge i després de gairebé quatre anys, van poder tornar a casa seva– i d'agraïment per als funcionaris de les dues presons on ha estat, –Soto del Real (Madrid) i Brians 2– i els mitjans de comunicació als quals va demanar informar «des de la independència, el rigor i sobretot, la veritat». Muñoz va cloure el discurs agraint «família, amics i advocats» pel «suport vital».

Ajuda ciutadana

Segons el seu advocat, Fermín Morales, l'exalcalde de Santa Coloma ha aconseguit reunir el mig milió d'euros imposats pel magistrat de l'Audiencia Nacional gràcies a les aportacions individuals de ciutadans «de tota condició», la majoria veïns de Santa Coloma. Les aportacions, que han estat recollides des de dilluns passat en el compte bancari obert pel mateix Muñoz, no són anònimes, ja que consta la identificació del donant, i s'han rebut en concepte de préstec i, per tant, seran tornades. Segons la defensa, entre les donacions rebudes en figuren algunes de dipositades per companys de partit de Muñoz –que va ser suspès de militància arran de la seva presumpta vinculació amb la trama de corrupció batejada com cas Pretòria– i de la Diputació de Barcelona, institució on Muñoz va ocupar la presidència primera. Segons la defensa, gràcies a la «col·lecta ciutadana» la família de l'exalcalde no ha hagut de recórrer a avals bancaris.

Des de les entitats civils de Santa Coloma es qüestiona que, tal com s'ha dit, els colomencs hagin ajudat Bartomeu Muñoz a sortir de la presó. És per això que, per algunes entitats de la ciutat, la suposada «col·lecta» és una «farsa». Altres, però, asseguren que si realment és veritat és un «fet vergonyós» per a la imatge de la ciutat.

Amb la posada en lliberat ahir al vespre de l'exalcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, només queda a la presó de Brians 2 Luis García, Luigi, el presumpte cervell de la trama de corrupció urbanística.

BARTOMEU MUÑOZ
exalcalde de santa coloma
«Vull expressar el meu agraïment als ciutadans de Santa Coloma amb l'ajuda dels quals he pogut cobrir l'elevada fiança»
«Es tracta d'un suport vital que m'ha reconfortat profundament i que compensa, en part, els moments durs que he viscut en soledat»
«Demano a tots els ciutadans que en tantes ocasions m'han donat suport que donin el seu suport a Núria Parlon»
«Confio que la meva ciutat, Santa Coloma, continuï avançant en el camí del progrés»
«Vull manifestar la meva satisfacció perquè els veïns del Fondo ja tenen les claus dels seus nous pisos»

Per Iceta, no és estranya l'ajuda

El vicepresident primer del PSC, Miquel Iceta, va assegurar ahir que «no li estranyaria» que persones afiliades al PSC hagin participat en la col·lecta organitzada per la família de l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, per reunir el mig milió d'euros de fiança imposat pel jutge Baltasar Garzón. En declaracions al programa El dia a la COM, Iceta va deixar clar que desconeix «casos personals» però va insistir que no li estranyaria gens que l'haguessin ajudat a recaptar la fiança perquè «ja es va fer també pel regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco, i sobretot l'han fet la gent de Santa Coloma». Iceta, que va qualificar de «duríssima» la mesura d'enviar a presó gent «abans que hagin estat condemnats», va assegurar que la sortida de Muñoz de la presó és una «bona notícia». En la mateixa línia es va mostrar l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon (PSC), dilluns quan es va conèixer la posada en llibertat amb fiança del seu antecessor. Parlon es va felicitar per la notícia, assegurant que era «bo que el senyor Muñoz» pogués estar a casa seva i passar les festes de Nadal amb la seva família. Parlon va assegurar, també, que «respecta la decisió judicial».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.