Cabrils celebrarà dos plens extraordinaris en un mateix matí

L'Ajuntament de Cabrils viurà demà passat una situació ben estranya. Amb tan sols mitja hora de diferència, hi ha convocats dos plens extraordinaris: l'un, forçat per l'oposició, i l'altre, proposat pel govern per debatre el pressupost municipal de l'any vinent. El primer començarà a les vuit en punt del matí i té com a objectiu demanar comptes al govern municipal sobre l'actuació de la Sindicatura de Comptes, que investiga uns moviments comptables del consistori de l'any 2004. Aquesta sessió ha estat demanada des dels grups de CiU i VIC, i inicialment l'alcalde es va mostrar contrari a celebrar-la. Després de parlar amb els serveis jurídics, però, ha optat per convocar el ple, tot i que dijous passat continuava afirmant que «no té cap sentit». «La Sindicatura de Comptes està fent la seva feina, i nosaltres no en sabem res, no ens ho comuniquen», va apuntar el batlle, Joaquim Colomer (PSC), que va afegir-hi que complirà les indicacions provinents de la sindicatura un cop es formulin. «De moment, no ens han dit que hàgim de corregir res, ni tenim constància que això passi en un futur imminent», va afegir-hi. A través del ple, l'oposició pretén crear una comissió de seguiment per avaluar en tot moment l'actuació de l'òrgan fiscalitzador, un extrem que ja ha rebutjat el mateix alcalde. «El govern en ple rebutjarà aquesta petició», va comentar dijous el batlle cabrilenc.

Pressupost

D'altra banda, a dos quarts de nou del mateix dimarts se celebrarà el ple extraordinari de pressupost, en el qual s'inclourà una partida per fer la nova piscina municipal, que costarà més de dos milions d'euros. Aquesta sessió començarà immediatament després de l'anterior, però el secretari haurà de canviar l'acta i iniciar-ne una de nova. A efectes pràctics serà com si l'anterior ple continués, però a nivell formal seran dues sessions diferenciades. Això també suposarà que les dietes dels regidors de l'oposició s'hauran de pagar per duplicat. Sobre aquest aspecte, el portaveu del VIC, Alfred Serrano, va afirmar dijous que no s'hauria negat a fusionar els dos plens en un de sol si li haguessin proposat de fer-ho. «Quan vàrem demanar el ple sobre les actuacions de la sindicatura, no sabíem que se celebraria el de pressupostos», va indicar. Per la seva banda, l'alcalde, Joaquim Colomer, va explicar que el mes de març passat ja va demanar a l'oposició que s'ajuntessin dues sessions, una de forçada per l'oposició i una d'ordinària, i en aquella ocasió s'hi van negar. La falta de comunicació entre les dues parts és evident.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.