Critiquen Rubalcaba per haver dit que ETA prepara un segrest mediàtic

Interior activa el nivell dos del pla de prevenció i protecció antiterrorista com a prevenció

Tot i l'allau de crítiques rebudes, l'advertència d'un possible segrest d'ETA en els pròxims mesos per part del ministre de l'Interior no és casual. L'avís es produeix quan el govern espanyol és a les portes d'assumir la presidència de torn de la Unió Europea, una setmana després d'haver-se filtrat una carta del dirigent de l'esquerra independentista Arnaldo Otegi a un pres d'ETA en què ratificava la via política com l'única possible per a la resolució del conflicte polític basc i qualificat de «no tenir res al cap» o de «treballar per l'enemic» els que no avalin aquesta línia que recull la Declaració d'Altsasu. De la mateixa manera que va sorprendre a tothom l'empresonament del dirigent independentista basc juntament amb altres destacats dirigents polítics de l'esquerra abertzale fa només dos mesos.

L'última presidència espanyola de torn de la UE va ser dos anys després de la ruptura de la treva del període 1996-1999. Durant el semestre de presidència europea, ETA es va fer sentir, però no va ser una de les pitjors èpoques.

Va ser just dues setmanes després del final de la presidència europea, que es va produir una cadena d'atemptats. Després es va obrir un període de tres anys de gairebé nul·la activitat que va conduir a l'alto el foc de l'any 2006. L'avís del ministre podria haver-se produït pel temor que ETA pugui atemptar després d'haver-se frustrat la possibilitat que ETA acceptés la via política com a única via de solució.

No és casual tampoc l'avís de Rubalcaba, si es té en compte que avui fa just tres anys de l'atemptat contra la T-4 de Barajas, i faltaran només dos dies perquè l'Estat espanyol assumeixi la presidència de torn europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.