Una empresa participada per l'Ajuntament recollirà els residus de Blanes

Tindrà el 10% de l'ens encarregat de la gestió

L'Ajuntament de Blanes formarà part, finalment, de l'empresa de recollida mixta d'escombraries Serveis Mediambientals de la Selva Nora, SA, que en un principi havia d'estar formada, únicament, pel Consell Comarcal de la Selva i l'empresa Cepsa. El ple va aprovar ahir aquest fet, juntament amb l'encàrrec de gestió del servei a aquesta mateixa empresa, amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU, PDB i PP) i d'Esquerra, i els vots en contra del PSC i EUiA-ICV.

Perquè Blanes pugui ser legalment sòcia d'aquesta empresa, cal que el ple del consell comarcal ho accepti en ple i en modifiqui els estatuts. El consell tindrà el 50% de l'empresa, Cepsa es quedarà amb el 40% i l'Ajuntament hi participarà en un 10%.

Nora farà la gestió del servei a Blanes a canvi d'un cànon de quatre milions d'euros, que es cobraran els dos propers anys. Aquests quatre milions d'euros serviran per pagar part dels 9,6 milions de deute de l'Ajuntament amb Fomento Construcciones y Contratas, que ha estat fent els darrers anys el servei de recollida i neteja.

EUiA-ICV va votar en contra argumentant que la liquidació amb l'anterior empresa «és un nyap» que es deixarà com a herència en els propers mandats. També creu que Nora ha estat creada per, en un principi, donar serveis a municipis petits o mitjans. El PSC també va votar en contra perquè la proposta li genera dubtes i preguntes.

Tot i que en aquesta operació el govern municipal assegura que se subrogaran els treballadors, aquests no hi estan d'acord, perquè opinen que només serà així en el cas dels fixes. En una recent assemblea es va parlar fins i tot d'anar a la vaga, però de moment s'estan esperant esdeveniments.

La Blandense

El ple també va aprovar la renúncia a l'ocupació temporal dels baixos de l'edifici de La Blandense, operació que l'oposició va denunciar com una maniobra perquè la casa del poble pugui comprar l'immoble.

Concentració per la televisió de Blanes

Desenes de persones van assistir abans del ple a la concentració convocada per EUiA-ICV davant la Casa del Poble, per exigir a l'Ajuntament que treballi per la continuïtat de TV Blanes després de l'apagada analògica del gener.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.