El jutge imputa deu activistes de la campanya Decideixo Decidir a Vilafranca

Els acusen d'un suposat delicte electoral per haver recollit signatures el dia de les eleccions espanyoles

L'únic que saben els implicats és que dimecres van rebre una carta del Col·legi d'Advocats en la qual els assignen un advocat d'ofici per anar a declarar els dies 23 o 24 de febrer sobre el cas de la recollida de signatures del 9 de març del 2008. Els implicats van participar activament en la campanya promoguda des de la Plataforma pel Dret a Decidir i Sobirania i Progrés, amb el lema «Decideixo Decidir». Malgrat la prohibició de la junta electoral de recollir signatures a la demarcació de Barcelona, a Vilafranca, igual que en altres municipis, es van desplegar taules per tirar endavant la campanya. La diferència de Vilafranca respecte als altres municipis on es va fer la campanya és que els Mossos a l'hora d'anar a fer tancar les taules per ordre del jutge van identificar algunes de les persones que van encapçalar la iniciativa. Ara el jutge ha imputat les deu persones que consten com a identificades en les diligències dels Mossos d'Esquadra. Alguns dels implicats van intentar tenir accés a l'expedient ahir, però no ho podran fer fins dilluns. Des de la Plataforma pel Dret a Decidir ja els han assegurat que tindran suport jurídic i no descarten iniciar algun tipus de mobilització política per intentar que el cas no progressi. Des de la plataforma es recorda que la recollida de signatures era un acte a favor de la democràcia i que les juntes electorals de les demarcacions de Girona i Tarragona les van permetre. Precisament, aquesta falta de coherència entre les juntes electorals va ser el que va motivar que alguns municipis de les comarques de Barcelona mantinguessin la convocatòria, passant per alt la prohibició.

L'incident de la càmera

El dia 9 de desembre, Albert Vidal va anar a declarar al jutjat número 2 de Vilafranca. Feia exactament un any i 9 mesos que els Mossos d'Esquadra li havien requisat la càmera perquè prenia imatges de la taula en el moment en què la policia, per ordre judicial, va anar a demanar als activistes que pleguessin. Vidal, fins i tot, va interposar una denúncia contra els Mossos perquè considerava que el requisament era improcedent i il·legal, però més tard va anunciar la seva intenció de no cursar la denúncia si els Mossos li tornaven la càmera. El passat dia 9 va repetir aquesta mateixa argumentació davant del jutge, el qual fins i tot va demanar disculpes pel retard en la resolució del cas i li va anunciar que podria recollir la càmera a partir del dia de Reis. La sorpresa de Vidal va ser saber que hi ha 9 imputats més i que això no s'acaba aquí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.