La plataforma pro vegueria demana a Ausàs un exercici de «realisme» per no oblidar-se del Penedès

Els defensors de la vegueria al·leguen contra l'avantprojecte de llei de les vegueries

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ja no té «excusa» per dir que hi ha un suposat consens per aprovar una llei de vegueries amb set àmbits. «L'acord del ple del Parlament i el de l'executiva d'ERC del 21 de desembre trenquen aquest suposat consens. És per això que gosem demanar-vos un acte de generositat personal, com també de realisme... per demostrar que hi ha una capacitat de corregir els errors del passat i d'encertar les decisions del futur, sense més demores». Aquestes línies són un extracte de la carta que dilluns passat el portaveu de la plataforma, Fèlix Simon, va enviar al conseller Ausàs després que Simon participés en un debat a Catalunya Ràdio i no aconseguís coincidir amb el conseller a l'estudi com tenia previst per fer-li de manera verbal la petició.

La plataforma va fer pública dilluns mateix la carta per anunciar que havia demanat una entrevista «urgent» amb el conseller per exposar-li la necessitat de la inclusió del Penedès com la vuitena vegueria del país i fer-li entendre que «les expectatives creades des de fa temps no permeten deixar el tema de la vegueria del Penedès». Simón i els caps visibles de la plataforma per la vegueria pròpia continuen pressionant perquè tenen clar que el govern, tot i les diferències internes, manté en el seu programa l'aprovació de la llei de vegueries aquesta legislatura. Dimarts, l'endemà que Simon demanés l'entrevista urgent amb Ausàs, el consell de govern deixava sobre la taula l'aprovació de l'avantprojecte perquè «no està prou madur», segons va assenyalar el conseller Nadal, però va recordar que és un acord de govern per a aquesta legislatura. Per això, ERC ha intensificat els contactes amb el territori perquè el govern pugui aprovar aquest mes la proposta d'Ausàs, que en principi només preveu la creació de set vegueries i, per tant, la divisió del Penedès en tres àmbits: Barcelona, Camp de Tarragona i Catalunya central.

La plataforma va fer oficial el dia 31 de desembre l'entrega d'una al·legació a l'avantprojecte de llei de vegueries en què es demana que «cal continuar endavant el tràmit de l'avantprojecte de llei de l'ordenació en vegueries de Catalunya, amb la inclusió –tant en l'articulat com en el seu annex– de la vegueria del Penedès en tant que vuitena vegueria integrada pels territoris compresos en la proposició de llei del reconeixement del Penedès com a àrea funcional de planificació». En l'al·legació, la plataforma recorda que els plens municipals de 63 dels 73 municipis que hi ha al territori i els 4 consells comarcals implicats han donat el seu suport a la petició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.