L'Ajuntament sabia des del 2008 que Tortosa Televisió no pagava impostos locals

L'Ajuntament de Tortosa va rebre el 22 de juliol del 2008 un requeriment de BASE, l'organisme autònom d'ingressos locals de la Diputació de Tarragona, en què li comunicava el deute de l'administrador únic de Trans-Iberus SL, l'empresa que gestiona la cadena local Tortosa Televisió (TTV). En concret, els deutes contrets per Trans-Iberus amb la hisenda local, per l'impagament de tributs municipals, ascendien en aquell moment a 3.212,50 euros. El requeriment de BASE, que declarava embargats els crèdits que pogués tenir l'empresa deutora, es complementa amb un altre imprès al qual també ha tingut accés El Punt: un document intern de l'organisme autònom de la Diputació, datat el 2004, en què es detallen els deutes amb la hisenda local contrets per l'empresa de TTV des del 1997 al 2001.

La setmana passada, el grup del PSC va denunciar públicament que l'empresa de TTV està donada de baixa del registre mercantil des del 2008, i que no havia presentat els comptes a Hisenda des del 1998. Segons els socialistes, és una empresa «inexistent i, per tant, és impossible que puga contractar». Així, van reclamar a l'alcalde, Ferran Bel, que aclarís les possibles «irregularitats» en la contractació de serveis, ja que durant el 2008 l'Ajuntament tortosí va pagar a Trans-Iberus SL factures per valor de 22.000 euros, i també més de 18.000 euros durant el 2009. Bel va replicar que havia demanat a l'empresa que li comuniqués la seua situació legal i va dir que l'Ajuntament té un sistema simplificat per als contractes petits, en què no reclama aquest tipus de certificacions a tots els proveïdors. Però el mateix Ajuntament tenia des del 2008 el requeriment de BASE i, per tant, podia saber quina era la situació de l'empresa de TTV.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.