Donaire deixa l'escó al Parlament per fer recerca turística a la UdG

Pere Casellas renuncia a rellevar-lo i serà diputada la banyolina Núria Carreras

José Antonio Donaire és conegut com el diputat 2.0 per la seva afició a les noves tecnologies i a les xarxes socials. Ho explica tot a don-aire.blogspot.com, el seu bloc personal, en el qual s'autodefineix: «Geògraf de formació, professor de vocació, polític per accident (com tots els polítics), de Salamanca de naixement, ganxó d'adopció, roig per convicció, 2.0 per intuïció i altres coses que ara no em vénen al cap.» Donaire va explicar que no ha esperat fins a la tardor vinent, quan es dissolgui la Cambra i es convoquin eleccions, perquè la seva incorporació al projecte de recerca turística ha de ser ara mateix.

El secretari d'organització dels socialistes gironins, Esteve Pujol, va explicar que avui mateix entrarà la renúncia de Donaire al Parlament. Va revelar que el geògraf i l'especialista en turisme va exposar el seus projectes de futur al primer secretari del PSC gironí, Joaquim Nadal, que li va demanar que esperés fins a enllestir els pressupostos del 2010, la llei de pesca i les vacances abans del nou període de sessions i darrer abans d'acabar aquesta VIII legislatura.

La reunió de l'executiva de la federació gironina del PSC va decidir per unanimitat que Núria Carreras, regidora de Cultura a Banyoles vicepresidenta segona del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, serà diputada al Parlament «fins al final de la legislatura, entre l'octubre i el novembre vinent». Molt més endavant en la llista que Carreras hi eren Pepa Celaya, que és senadora per l'Entesa i el partit creu que hi fa bona feina; Pere Casellas, que vol dedicar-se a Figueres, i Miquel Palomeras, alcalde de Sales de Llierca i responsable de municipis petits de la Diputació, al qual el PSC no «pot estroncar la bona feina que fa a mig mandat».


ELS PROTAGONISTES

JOSÉ ANTONIO DONAIRE
Ha estat diputat al Parlament del gener del 2004 al setembre del 2006 i del gener del 2008 fins ara. Anava 6è i va entrar per substituir Joan manuel del Pozo
PERE CASELLAS
Primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres i primer secretari de l'agrupació local del PSC. El 2006 va anar al 8è lloc a la llista al Parlament
NÚRIA CARRERAS
Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Banyoles. Va ocupar el 10a lloc a la llista del PSC per Girona en les eleccions al Parlament del 2006

«No és cap plataforma»

El diputat i alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, secretari d'organització, va explicar la reunió de l'executiva en una roda de premsa, al costat de Josep Quintanas, secretari d'implantació, acció electoral i finances, i Narcís Casassa, secretari de política municipal. Va elogiar Núria Carreras: «És una persona amb una bona preparació tècnica i intel·lectual, una bona aposta.» Tanmateix, quan els periodistes van preguntar si l'escó seria una plataforma per presentar Carreras com a candidata del PSC a l'alcaldia de Banyoles va negar-ho amb rotunditat: «L'escó no és cap plataforma.» Tampoc no va voler aventurar res sobre les llistes per a les eleccions d'aquesta tardor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.