El govern de Vilafranca retarda el ple del pressupost buscant el màxim consens

L'oposició insisteix en la necessitat de marcar el calendari de les inversions per poder-ne fer el seguiment

El seguiment de les inversions i el màxim de seguretat sobre la seva execució són algunes de les condicions que posa l'oposició per donar suport a la proposta del pressupost municipal de CiU. El regidor d'Hisenda, Aureli Ruiz, i l'alcalde, Pere Regull, van assegurar ahir que l'objectiu és aconseguir el màxim consens possible, i per això han decidit no presentar el projecte en el ple del mes de gener, amb la intenció de mantenir reunions amb els portaveus de l'oposició per acabar de negociar alguns dels compromisos adquirits pel govern.

La proposta de partida, que el govern va presentar dilluns al vespre en audiència pública, recull, segons Aureli Ruiz, bona part de les propostes presentades pels grups de l'oposició des de final de novembre. Ara la intenció del govern és continuar treballant amb els diferents grups per aclarir i programar els calendaris d'execució i aconseguir la confiança que els ha de permetre aprovar el pressupost malgrat governar en minoria. L'alcalde creu que el pressupost municipal s'hauria d'aprovar en el ple de febrer o de març, com a molt, ja que la partida d'accions socials i serveis comunitaris (2.993.613 euros) és necessària per fer front a les demandes per a la llei de dependència. Aquesta partida ha augmentat un 34% respecte al pressupost del 2009. També ha crescut notablement la partida de fires, mercats i promoció de la ciutat (un 16%) per fer front al descens d'expositors, sobretot a les Fires de Maig, i la de cultura (15%), perquè l'Ajuntament assumeix la gestió de l'Escola de Música. Les partides que baixen són la dels òrgans de govern (un 22%) i la de comunicació (un 13,27%).

LES DADES

Principals inversions per al 2010
Actuacions del programa de la llei de barris a l'Espirall (3.050.000 euros)
Rehabilitació i construcció d'habitatge públic i social (1.240.323 euros)
Millores a la xarxa d'aigües i clavegueram (1.161.498 euros)
Inversions a decidir amb participació ciutadana (500.000 euros)
Obres al Museu de Vilafranca (400.000 euros)
Principals partides de despesa corrent
Accions socials i serveis comunitaris (2.993.613 euros)
Ensenyament, educació i innovació (3.528.762 euros)
Foment de l'ocupació i promoció econòmica (1.733.202 euros)
Pressupost del 2010
51.050.618 euros
Inversions del 2010
8.408.138 euros
Fons estatal d'inversió local
3.229.00 euros

Falta de diàleg

Després que el govern municipal anunciés la decisió de retirar el pressupost municipal de l'ordre del dia del ple de gener, el PSC va fer pública una nota de premsa en què assegura que l'oposició critica la falta de diàleg i la improvisació del govern de CiU. El cert és que la majoria de grups coincideixen a remarcar que han tingut pocs contactes o cap amb el govern des que van presentar les seves propostes per al pressupost. El portaveu del PP ho va dir públicament a Televisió de Vilafranca: «El problema és que no parlem.» I el portaveu d'ERC ho ratifica: «Vam presentar les propostes i encara esperem que ens diguin si les han acceptat o no, malgrat que n'hem vist algunes de recollides en els títols de les partides pressupostàries.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.