Absolen un membre d'Endavant que va exhibir pancartes antimonàrquiques a Elx

La titular del jutjat d'instrucció núm. 2 d'Elx ha dictat sentència absolutòria per a un veí d'Alacant —militant de l'organització Endavant— acusat d'injúries contra la corona per l'exhibició de cartells i pancartes antimonàrquiques durant els actes de la Botifarrada celebrada a Elx el 6 de desembre de 2007.

Segons Alerta Solidària, tot i que inicialment el procés es va iniciar per un delicte d'injúries contra la corona, l'acusació fou modificada per una falta de respecte a l'autoritat —uns policies locals—, amb una petició de multa per part de la Fiscalia de 60 dies, amb quota diària de 6 euros.

La jutgessa ha interpretat que hi ha una manca de proves per a atribuir a aquesta persona l'expressió «ridículs», suposadament adreçada als agents que intervingueren per a prendre nota del contingut de les pancartes i cartells i identificar-lo.

En un comunicat, Alerta Solidària considera que «tot aquest procés ha estat un intent més de criminalitzar actes i actituds contràries a la monarquia espanyola».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.