Montilla admet que parteix rere CiU en la cursa electoral però es veu vencedor

El primer secretari del PSC vol governar «sense hipoteques» i acusa la federació de no tenir escrúpols per pactar amb el PP

Montilla aspira a guanyar les eleccions en l'últim moment, en el temps afegit. El gol in extremis d'Andrés Iniesta al Chelsea que va permetre al Barça jugar –i guanyar– la final de la Champions és un dels exemples del vídeo de regal (no va revelar de qui) que el president va projectar ahir a la cúpula del partit. «Us dic una cosa: guanyarem en el darrer segon, en el darrer metre, en l'instant decisiu», diu el vídeo recollint unes paraules del president del 28 de novembre passat. Montilla, però, no va aclarir si guanyar amb esforç perquè l'adversari que l'avantatja (CiU) es confia voldrà dir repetir el tripartit. «Algunes enquestes ens diuen que anem segons, però els que diuen que la distància ja és massa important no coneixen la nostra capacitat combativa i competitiva», assegura el President. «Anem segons, però acabarem primers», va pronosticar.

El vídeo, que es pot veure a www.youtube.com/psctv, entra de ple en la cursa electoral. El PSC recorre a la xarxa per difondre el missatge que l'electorat socialista no es pot quedar a casa i donar per perdudes les eleccions. Els votants del PSC no es poden sentir frustrats pels resultats dels dos darrers comicis, ja que en tots dos casos el partit va aconseguir formar govern, malgrat que el 2003 va perdre en escons i el 2006, en escons i també en vots.

«Pacte zero» amb el PP

Montilla es va comprometre a no governar amb els populars, «a diferència d'aquells que diuen que poden pactar amb tothom i no tenen escrúpols per governar amb el PP», en referència a CiU. Al País Basc, però, els socialistes van obtenir el poder gràcies precisament als populars, i aquest és un argument que sens dubte anirà apareixent en campanya. El líder del PSC va explicar que el principal objectiu del partit és governar «sense hipoteques» amb una majoria que els permeti no haver de renunciar als compromisos, és a dir, intentar prescindir dels socis de les darreres dues legislatures, ERC i ICV-EUiA, i no haver-se de plantejar en cap cas la sociovergència. El President vol rendibilitzar l'obra de govern –amb el finançament i el traspàs del servei de rodalies com dos dels principals avenços–, sense oblidar que el pròxim mandat «marcarà la història de Catalunya de forma extraordinària», ja que es continuarà desplegant l'Estatut, en contraposició al que considera que són «dreceres incertes que no se sap on van» (l'independentisme), a què ja s'havia referit en el discurs de Cap d'Any, quan va obrir la cursa electoral. Per Montilla, aquests camins podrien portar el país «a carrerons sense sortida o a laberints interminables».

CiU ungeix Mas avui com a presidenciable

El primer discurs del tres vegades presidenciable per CiU Artur Mas com a cap de llista per a les eleccions de la tardor tindrà lloc avui al matí al recinte cultural del monestir de Sant Benet de Bages, a Sant Fruitós. L'únic punt de l'ordre del dia de la reunió del consell nacional conjunt de CDC i Unió Democràtica serà la proclamació de Mas com a candidat de la federació. El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, serà l'encarregat de presentar la proposta de candidatura i deixarà pas a la votació. A continuació intervindrà Mas. Serà la tercera vegada que l'exconseller en cap es presenta als comicis i la segona que s'enfronta a José Montilla. El diumenge 31 de gener, Mas protagonitzarà el primer acte formal de la precampanya de CiU, en forma de míting al pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona, amb el lema Comencem!. Si divendres José Montilla feia 55 anys i li regalaven un vídeo, caldrà esperar al dia del míting de CiU, que coincideix amb el 54è aniversari d'Artur Mas, per saber què li regalaran, al candidat convergent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.