L'alcalde de Cabrils torna a desallotjar el ple per evitar les protestes de CCOO

Els representants sindicals clamen contra l'externalització de la brigada i demanen a Colomer que plegui

Passaven pocs minuts de les deu de la nit quan els manifestants van aixecar-se de les cadires i van començar a clamar contra els membres del govern. I de manera especial contra l'alcalde, a qui van demanar que dimitís, i contra la regidora d'ICV, Mercè Fernández, a qui van retreure el seu passat sindicalista. En el rerefons de les protestes hi ha l'externalització de la brigada municipal i el conseqüent trasllat dels seus treballadors, entre els quals hi ha dos delegats de CCOO, a l'empresa privada que farà a partir d'ara el servei. El sindicat va presentar al·legacions al procés, que en el ple de dijous es van desestimar.

«No pensem modificar les nostres decisions perquè un grup de gent, que no es de Cabrils, vingui aquí a cridar», va comentar l'alcalde del municipi, Joaquim Colomer, que tal com va passar el 29 de desembre passat, va acabar desallotjant el públic i va finalitzar la sessió a porta tancada. Van haver-hi, però, algunes diferències amb l'episodi del desembre: en aquest cas els Mossos d'Esquadra ja estaven avisats i el desallotjament va ser immediat. Aquesta vegada tampoc es van fer fora els mitjans de comunicació.

Entre un quart d'onze i les onze de la nit, el clima de la sessió va ser totalment diferent. Tot i que els manifestants van continuar les seves proclames a la porta del consistori, que van acompanyar amb forts petards, l'ambient a la sala de plens es va relaxar i els regidors van acabar parlant de temes espinosos, entremig de somriures. Entre els punts destacats, es va aprovar un nou reglament de participació ciutadana i la participació en el consorci de la DO Alella.

el contrapunt

Postures enrocades

gerard ariño

El de dijous és un altre episodi que demostra com és de difícil el diàleg a Cabrils. Els membres de CCOO, enrabiats per l'externalització tenen la intenció de posar totes les traves possibles al procés i, davant d'això, el govern es mostra impassible. «Ja es cansaran», comentava ahir la regidora d'Urbanisme, Maria Blanco (PSC), però potser cal esperar alguna cosa més d'un govern municipal. Perquè ja fa dos plens que el públic no vinculat a CCOO, que pacientment matina (el ple de desembre va ser a les 8:00 h) o s'espera fins tard per poder preguntar al govern coses que els neguitegen, fa ja dos mesos que marxen a casa frustrats. Durant el desallotjament de dijous, enmig del caos, una dona es va adreçar al govern per preguntar sobre el tancament de l'aula de pintura. «Marxi, senyora», li va dir un agent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.