CiU i IA d'Amer presenten una moció de censura per fer fora ERC de l'alcaldia

Narcís Junquera, de CiU, serà el nou alcalde com a representant de la llista més votada

Els grups municipals d'Amer CiU i IA van presentar ahir una moció de censura contra l'actual equip de govern, encapçalat per ERC. Segons el comunicat dels dos grups de l'oposició, han mantingut contactes i apropaments per arribar a un consens per, segons ells, «redreçar l'actual situació d'Amer», després de «gairebé tres anys de manca de diàleg i confiança del govern vers els dos grups municipals».

L'argumentació d'una decisió tan radical, la sintetitzen en els quatre punts següents: ineficàcia i paràlisi de gestió en relació amb diverses situacions urbanístiques; el fet de no haver presentat els pressupostos de l'any 2009 i 2010; l'incompliment reiterat del règim de sessions de plens, i la manca d'iniciativa per resoldre els reptes i problemes que té el poble en l'actual situació de crisi.

El cas dels 76 pisos

La qüestió, però, encara es pot concretar molt més que en els quatre punts que expliquen els dos grups que presenten la moció. Rere hi ha el greu problema de la declaració de nul·litat de la llicència per a la construcció de 76 habitatges, que va ser atorgada en la legislatura passada pel llavors alcalde independent, Joan Güell, i ara màxim aliat de CiU per fer fora ERC.

Precisament l'encara alcalde, Xavier Targa, havia convocat un ple per ahir, per tal d'intentar per segona vegada que l'Ajuntament ratifiqués en el ple la nul·litat de la llicència del bloc de 76 pisos, que van determinar els serveis jurídics de la Generalitat. El mes de novembre passat ho va intentar i la ratificació no va prosperar pels vots en contra de CiU i IA. Abans-d'ahir, tal com recollia l'edició d'El Punt d'ahir, els representants de l'oposició van deixar clar que no havien variat gens la seva posició des del ple de novembre.

El mateix dia van transmetre a l'alcalde que s'havien posat d'acord per presentar una moció de censura, i al mateix temps li van demanar que desconvoqués el ple previst per ahir amb l'únic punt en l'ordre del dia de ratificar la nul·litat de la llicència del bloc del carrer de la Selva. D'arguments no els en faltaven per demanar la desconvocatòria. No només era clar que l'únic punt no prosperaria, sinó que li van deixar clar que els seus dies com a alcalde estan comptats.

Retrets de Targa

El ple, finalment, es va celebrar i l'alcalde cessant, Xavier Targa, va retreure que tot aquest afer vingués de l'equip de Joan Güell i les irregularitats que havia comès durant el seu mandat. En la mateixa línia, va acusar els regidors convergents de donar suport a una persona suposadament prevaricadora i de poca claredat.


PROTAGONISTES

XAVIER TARGA
ALCALDE D'ERC
S'ha vist obligat a manar en minoria, malgrat que només té el suport de tres regidors d'ERC i un d'independent per les desavinences que fins ara han mantingut els dos grups de l'oposició amb majoria
NARCÍS JUNQUERA
CAP DE LLISTA DE cIu
«Vam comunicar personalment a l'alcalde que li presentàvem una moció de censura i li vam demanar també que desconvoqués el ple perquè ja tenia clar que no prosperaria»
JOAN GÜELL
CAP DE LLISTA D'ia
«Tenim clar que el proper alcalde ha de ser el representant de CiU pel fet que en les darreres eleccions va ser la llista més votada, amb quatre regidors dels 11 que formen l'Ajuntament»

La política fa ressorgir l'amor

el contrapunt anna puig


De l'odi a l'amor hi ha un pas. Però no imaginava que fos tan petit. Joan Güell i Narcís Junquera han estat rivals en la política i també en l'àmbit personal. I la seva rivalitat ha provocat que un poble com Amer hagi viscut durant molts anys enfrontat. Mig poble no es parlava amb l'altra meitat. Si anaves a un bar, els convergents et miraven malament. Si anaves al de l'altra banda de la plaça, eres dels independents. Solució, no fer cafès a Amer. Parlant clar, Güell i Junquera no es poden (o hauria de dir no es podien) ni veure. Junquera mai no va pair que Güell li arrabassés l'alcaldia el 1999. I Güell mai no va perdonar al convergent la sang que va fer amb el cas de la secretària municipal, ara fa deu anys, la qual va denunciar irregularitats en els comptes municipals del govern d'IA. Ha estat, fins ara, una història d'odi, rancor, denúncies als jutjats, travetes i acusacions. Per art de màgia, tot això ha quedat enrere. I és que la política té la virtut de fer ressorgir l'amor allà on no n'hi havia ni un bocí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.