Santi Vila substituirà Casadesús com a cap de llista de CiU per Girona al Parlament

Convergència va proposar ahir l'alcalde de Figueres com a número 1 a la demarcació i Unió ja l'ha acceptat

L'executiva de la federació de Convergència es va convocar ahir a la tarda de manera extraordinària, per complir amb el calendari que s'ha programat el partit per confeccionar les llistes electorals a les demarcacions. El cap de setmana passat es va proclamar Artur Mas com a candidat a la Generalitat per Barcelona, i ahir va ser el torn de la resta de demarcacions.

Tot i que s'havien rumorejat noms com el de l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, o el cap de llista de CiU a Girona, Carles Puigdemont, al final es va confirmar l'alcalde de Figueres Santi Vila com a número 1 en les properes llistes. Vila, que ja és diputat en l'actualitat i que va ser el número dos a les anteriors eleccions, es va mostrar molt agraït al partit per aquesta decisió, i va dir que «la proximitat i totes les coses que tenim per fer amb els problemes de la crisi» seran els eixos de la seva política durant la campanya. Pel que fa a la compatibilitat amb l'alcaldia de Figueres, Vila espera que la ciutat també comparteixi l'orgull que sent personalment, i ha assegurat que els dos càrrecs són indestriables i formen part d'un mateix projecte.

Vila substituirà com a cap de llista Eudald Casadesús, president de la federació gironina de CDC. Casadesús mantindrà aquest càrrec, i el secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, es va mostrar convençut que el ripollenc continuarà la seva trajectòria política. Casadesús va reconèixer ahir que la renúncia a tornar a encapçalar la llista ha suposat «un sacrifici personal», però va afirmar que el relleu és conseqüència del canvi de tendència del partit. Convergència està apostant pels alcaldes i gent molt lligada al territori per formar les llistes, ja que, segons Casadesús, «són els que s'escapen del descrèdit de la política, i a CiU volem posar en primera línia gent que és creïble al territori, i Santi Vila és qui millor representa això». Pel que fa a la resta de la llista, Puig va afirmar que es començarà a discutir a partir de Setmana Santa, i que es vol tancar a finals de juny, sense voler avançar cap més nom que el de Casadesús.

Unió, satisfeta

El president de la intercomarcal de Girona d'Unió, Jaume Torramadé, es va mostrar satisfet amb la designació de Vila. «No proposarem cap candidat alternatiu, i formarem part de les llistes tal com s'acordi», va dir. Torramadé ha definit Vila com «un bon exemple i encarna totes les virtuts del que des de CiU volem representar: joventut, preparació i a més ja és alcalde».

Josep Poblet, a Tarragona i Albert Batalla, a Lleida

acn

Els caps de llista de CiU a les demarcacions de Tarragona i Lleida també seran cares noves respecte a les últimes eleccions al Parlament. D'aquesta manera, el president de CiU, Artur Mas, compleix la seva paraula i aposta per una renovació de les llistes en totes les demarcacions tret de la de Barcelona, on Mas repetirà com a presidenciable a la Generalitat. A Tarragona, el cap de llista serà Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, que substituirà així l'exalcalde de Tarragona Joan Miquel Nadal. Pel que fa a Lleida, la llista l'encapçalarà l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla. Batalla agafarà el relleu de l'exconseller Josep Grau, que havia estat el número 1 de CiU a les comarques lleidatanes el 2006. Així, CiU ja té definits tots els seus caps de llista electorals.

Un valor de CiU

J.P

Santi Vila és un polític perseverant i intel·ligent. Aquestes són algunes de les virtuts que l'han conduït fins a l'alcaldia de la seva ciutat i a estar considerat per la direcció nacional com un dels valors de CiU. El seu ascens en el si del partit convergent no va ser fàcil, principalment en els primers anys en què els convergents figuerencs es mostraven recelosos perquè anys abans havia estat delegat local d'ERC. També va costar que fos proclamat candidat després de vuit anys de ser el regidor més brillant. Nascut el 1973, era docent –professor universitari– abans de dedicar-se a la política professionalment. Ho va fer el 2006 quan va ser escollit parlamentari, un any abans que accedís a l'alcaldia de Figueres, que és la seva vocació. Abans dels càrrecs actuals, Vila ha passat per diverses funcions: regidor, conseller comarcal i delegat local de CDC, en el qual va renovar i ampliar el partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.