CiU rebutja que es debati en el ple una resolució d'ERC de suport a les consultes

El suport del Parlament a les consultes municipals sobre la independència de Catalunya no es debatrà al ple de la cambra, després que ahir la junta de portaveus s'oposés a una proposta de resolució en aquest sentit promoguda per ERC. La portaveu republicana, Anna Simó, va lamentar que CiU s'afegís a la resta de grups parlamentaris per derivar la qüestió cap a la comissió d'Afers Institucionals, ja que d'aquesta manera «trigarà més a veure's» l'eventual suport de la cambra. La federació argumenta que només s'envien al ple propostes de resolució per motius d'excepcionalitat i troba «incoherent» la posició del PSC i d'ICV-EUiA, que d'una banda es neguen a enviar al ple la qüestió de les consultes, però que en canvi donen el vistiplau a debatre-hi el cas d'Ascó. A qui els republicans consideren «absolutament incoherents» és a CiU, ja que molts militants de la federació s'han implicat en les consultes.

La pretensió d'ERC, que va presentar la proposta el 15 de desembre (dos dies després de la primera onada dels referèndums plurimunicipals) era aconseguir donar des de l'hemicicle un missatge d'unitat i agraïment a l'esforç d'organització de les consultes. I fer-ho especialment abans de la segona tongada, el 28-F.

Per altra banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, es reunirà avui a Caldes de Montbui amb quinze alcaldes republicans de municipis que faran la pròxima consulta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.