Sorpreses d'última hora amb les onze llistes per les eleccions regionals

Georges i Jordi, divideixen els socialistes nord-catalans, RPS és a dues llistes i ERC es queda amb només un representant enlloc dels dos pactats a «Europe-Ecologie»

A l'espera de les eleccions del 14 de març el primer vencedor, pel protagonisme indiscutible que imposa a les altres llistes, és Georges Frêche, que aconsegueix convertir aquestes eleccions en un referèndum a favor o en contra seu. Els partits socialista i comunista són les més afectats per aquesta situació: malgrat les directives estatals dels dos partits que han ordenat de trencar amb l'actual president de la Regió, els militants hauran de triar entre candidats socialistes i comunistes pro o anti-Frêche. Pel que fa els socialistes a Catalunya Nord, els fins fa poc al·liats Christian Bourquin i Jacqueline Amiel Donat, encapçalen ara dues llistes concurrents i han començat a llançar-se a la cara els draps bruts: en un comunicat encapçalat amb el logotip de la federació catalana del Partit socialista, Jacques Cresta, -tercer de la lista de Christian Bourquin-, denuncia «l'aliança del Partit socialista francès amb la dreta», referint-se a la llista de Jacqueline Amiel Donat integrada per quatre representants de Convergència Democràtica de Catalunya. Aquesta llista que a nivell regional es titula Retrouvons nos valeurs avec Hélène Mandroux - Parti socialiste pour le Languedoc-Roussillon, a Catalunya Nord és rebatejada Fiers d'être catalans / L'avenir du Languedoc Roussillon i serà presentada oficialment aquest dijous al local de CDC a Perpinyà; aparentment doncs el local de CDC de Perpinyà esdevé la seu de campanya de la llista oficialista -a nivell francès- del Partit socialista per les eleccions regionals.

El camarada Montilla

Jacques Cresta fa observar que per part dels socialistes francesos això és un cop baix pel «camarada José Montilla que presideix la Generalitat», el qual tindrà aviat com a principal adversari a les eleccions de la Generalitat, Arthur Mas, leader de CDC. Curiosament però, Jacques Cresta sembla haver descuidat que a la tardor passada va defensar la presència de Jordi Vera -avui qualificat de dreta- en la llista d'unió de les esquerres a l'ajuntament de Perpinyà.

RPS es multiplica

L'altra curiositat de la llista encapçalada per Jacqueline Amiel Donat és que els quatres candidats de CDC també porten l'etiqueta RPS (Regions i pobles solidaris de França), quan en teoria la coalició RPS ja era representada a la llista Europe-Ecologie per Esquerra Republicana de Catalunya. Per la seva banda, ERC, també ha tingut la seva dosi de sorpreses descobrint aquest dimarts que només tindrà un representant a la llista Europe-Ecologie, quan tot just diumenge havien pactat a Montpeller amb el cap de llista, Jean-Louis Roumégas, que n'hi haurien dos.

El termini per presentar les candidatures s'ha tancat, però les coses s'animen de veritat a partir d'ara, i això que la campanya electoral oficialment només començarà el dia 1 de març.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.