El Penedès pressionarà ERC perquè esmeni la llei de vegueries d'Ausàs

El Penedès reconeix que la llei veguerial de Catalunya, que ja ha estat publicada al DOGC, obre la porta a nous àmbits territorials «però amb filferros» i per tant l'única alternativa vàlida per reconèixer el territori com a vegueria és incloure-la en el tràmit parlamentari en els propers dos mesos a través d'esmenes parcials. Aquesta és l'estratègia que la plataforma per la vegueria pròpia al Penedès seguirà en les properes setmanes, segons va explicar ahir a la nit en roda de premsa. Per això en els propers dies iniciaran una campanya de pressió amb entrevistes amb els presidents dels diferents partits per convèncer-los que presentin esmenes i s'inclogui l'àmbit dins del tràmit perquè «és ara o mai». L'objectiu principal, però, és que ERC presenti una esmena al projecte de llei de vegueries que el conseller republicà Jordi Ausàs ha presentat ja que tan CiU com el PP, segons van explicar ahir el portaveu de la plataforma, Fèlix Simon, ja han assegurat que ho faran. El portaveu de la plataforma va mostrar-se caut ahir en explicar el contingut de l'entrevista que dimarts va mantenir amb el conseller Jordi Ausàs, però va sorprendre en opinar que «sembla que el mateix Ausàs està ara a favor de la vegueria del Penedès». Simon va apuntar que espera que ERC sigui «coherent» amb l'acord al congrés del partit, del desembre passat, quan van aprovar donar suport al Penedès com la vuitena vegueria.

La plataforma que ha gestionat públicament en aquests anys la reivindicació del territori intensificarà ara aquesta escenificació a Barcelona. La primera acció que preveu fer serà dimecres de la setmana que ve, dia de sessió plenària al Parlament, amb una roda de premsa davant l'edifici de l'hemicicle amb tot el sector del vi i del cava de la denominació d'origen Penedès perquè es vegi que la petició «no ve d'uns eixelebrats». La segona acció es farà el dia 10 de març, quan es preveu fer una declaració pública al castell de Castellet i la Gornal, batejada ja com declaració de Castellet, amb presència dels representants dels 63 ajuntaments i 4 consells comarcals que han donat suport a la creació de la vegueria. I la tercera, encara per determinar, serà una manifestació pública a Barcelona. Al territori comencen a haver-hi les primeres mocions de suport. El ple de Vilanova va aprovar la setmana passada una moció que demana l'esmena. L'únic partit que s'hi va oposar va ser el PSC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.