Un estudi jurídic demostra que una Catalunya independent seria automàticament membre de ple dret de la UE

Un informe del professor de la universitat californiana de Stanford Antoni Abad desmunta els arguments que situen Catalunya fora de la Unió Europea (UE) en cas que assoleixi la independència de l'Estat espanyol. L'estudi, que es presentarà demà en el marc d'una jornada de debat i reflexió sobre les perspectives d'ampliació interna d'Europa organitzada pel Cercle d'Estudis Sobiranistes amb la col·laboració d'Horitzó Europa, demostra jurídicament la «continuïtat d'un nou estat» a dins de la UE si se segrega d'un dels membres del club dels Vint-i-set, segons va avançar ahir el director del CES, Roger Albinyana, que va anomenar, a part de Catalunya, els casos del País Basc, Escòcia i Flandes. Les conclusions de l'informe d'Abad valen també per a l'Estat espanyol resultant de la separació de Catalunya, que tampoc no hauria de tornar a trucar a la porta comunitària. «La pertinença de més de set milions de catalans a la UE no es podria suspendre impunement», sosté Albinyana.

Coincidint amb la presidència espanyola del Consell de la UE, les jornades Catalunya, Estat independent a Europa? convidaran a Barcelona els eurodiputats sobiranistes Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC), Raül Romeva (ICV) i Izaskun Bilbao (PNB), i també l'exministra d'Europa, Relacions Externes i Cultura del govern d'Escòcia, Linda Fabiani. El fòrum tindrà lloc a l'Aula Europa, apadrinat pel president del Parlament, Ernest Benach. També hi intervindran el president del CES, Alfons López Tena, i el doctor en dret constitucional Hèctor López Bofill.

LINDA FABIANI
Exministra d'Afers exteriors d'Escòcia
L'antiga responsable de la política exterior escocesa visitarà de nou Barcelona per debatre l'ampliació interna de la UE
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.