El regidor del PP de Mataró que va gestionar l'obertura d'un prostíbul dimiteix

Juan Carlos Ferrando demana perdó «al partit i a l'Església»

Amb la veu trencada i visiblement emocionat, Juan Carlos Ferrando va anunciar ahir que marxa cap a casa, tot i que li hauria agradat acabar el mandat i «baixar tranquil·lament les escales de l'ajuntament l'últim dia». Però també considera que mantenir-se a la cadira només faria que perjudicar el projecte polític del PP i la seva honorabilitat, i aniria en contra dels seus principis i valors. Tot i admetre que no va fer res dolent, entén que va pecar «d'inconscient». Ferrando va explicar que tenia un client interessat a muntar un prostíbul i que allà on el volia fer –a la zona de la rotonda de la Laia l'Arquera– hi havia certes dificultats urbanístiques. «Davant d'això, li vaig dir que la persona que millor podia assessorar-lo era la regidora Alícia Romero i li vaig trucar», va afegir-hi. El popular assegura que la conversa va ser «privada i professional» i que la seva feina va acabar aquí perquè «el resultat no va ser satisfactori per part del client».

Ferrando va acomiadar-se repartint llenya contra el govern municipal, a qui considera culpable de tot plegat. Segons va dir, el tripartit local «ha aplicat la política de l'aspersor per escampar merda per a tothom», amb l'únic objectiu de tapar-se les vergonyes i evitar que es parli de les imputacions de l'alcalde, Joan Antoni Baron (PSC), i el regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas (PSC), pel trasllat de Can Fàbregas i de Caralt.

L'exregidor també va lamentar que la seva actuació no hauria tingut transcendència si l'actual equip de govern no hagués «posat Mataró en el mapa» a través dels dos macroprostíbuls que es volen obrir al polígon de Les Hortes del Camí Ral. «Si quan es parla dels Estats Units s'anomenen Las Vegas i Atlanta, a Europa ara es parlarà d'Amsterdam i de Mataró», va ironitzar. L'única persona que Juan Carlos Ferrando va esmentar ahir va ser la del cap de llista i líder del PP a la ciutat, Paulí Mojedano, perquè va confiar en ell i el va situar de número 2. Però també ho va aprofitar per demanar «disculpes» al partit i també a «qualsevol persona de l'entorn de l'Església» que cregui que no ha actuat com ho havia de fer. «Sóc assessor d'empreses i he de donar resposta als meus clients», va justificar-se.

Tot un personatge

Sobre els altres episodis que Ferrando ha protagonitzat en aquest mandat, com ara oficiar un casament civil a l'Ajuntament de Mataró exhibint un braçalet amb la bandera espanyola, creu que la gent deu pensar que és una persona radical quan, segons ell, no és així. «Jo volia parlar en castellà, perquè algú ho havia de fer en els plens, i volia parlar d'Espanya», va assegurar. A més, no fa gaire, l'Agència Catalana de Protecció de Dades li ha obert un expedient sancionador per una presumpta vulneració de la llei en utilitzar informació de ciutadans donats de baixa del padró municipal.

El PP encara no ha decidit quin membre de la llista substituirà Ferrando a partir d'ara. El portaveu del grup municipal, Paulí Mojedano, va declinar ahir fer declaracions perquè estava molt afectat pels esdeveniments. En aquest sentit, sí que va anunciar que la setmana que ve, a banda de fer una valoració, anunciarà qui agafarà la plaça que ha quedat vacant.

«El PP no pot donar lliçons de res»

«Els dels PP són els primers que s'esquincen les vestidures en públic i a l'hora de la veritat resulta que alguns dels seus membres volen promoure prostíbuls. D'això en diem ser uns fariseus.» Així de contundentment va respondre ahir la presidenta del PSC de Mataró, Consol Prados, a la dimissió de Juan Carlos Ferrando. «Tal com té el pati intern dins del partit, com pot venir la presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, a donar lliçons», es va preguntar Prados, que considera que la marxa de Ferrando deixa en molt mala situació el portaveu del PP a Mataró, Paulí Mojedano, ja que era dels seus homes de confiança i sempre l'havia defensat. «No en sabia res, Mojedano, de tot això?», va etzibar la també diputada socialista, que considera que la formació ha de donar una explicació pública sobre la situació i davant aquesta «doble moral».

D'altra banda, l'Ajuntament de Mataró no explicarà fins dilluns vinent quina estratègia se seguirà per intentar evitar l'obertura dels dos bordells que s'han de construir als afores de la ciutat, al polígon de Les Hortes, a tocar de l'N-II. Un d'aquests bordells, el que tindrà unes 50 habitacions, ja té la llicència d'activitats concedida i ja té demanat el permís per començar les obres a la Via Sèrgia, número 27.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.