El PSC badaloní expulsarà tres militants per haver criticat el partit i l'alcalde

Els ha obert un expedient acusant-los de fer d'un club d'opinió a internet un «fòrum antisocialista»

Antonio del Río, Àngel Segura i Carlos Pérez sumen entre ells prop de 50 anys d'afiliació al PSC de Badalona. Una vinculació, però, que té els dies comptats, ja que d'aquí a poc seran expulsats del partit a instàncies de la l'Agrupació Socialista de Badalona, que va denunciar davant la comissió de garanties del partit que tots tres –juntament amb un quart militant que s'ha donat de baixa de la formació abans que sigui expulsat– haurien criticat de manera desmesurada i constant l'alcalde Jordi Serra i el mateix partit a través d'un club d'opinió i debat socialista creat a internet ara fa un any. En concret, i segons es recull en la denúncia, el PSC els acusa de protagonitzar «actuacions i conductes contràries als òrgans del partit en la persona de l'alcalde», de donar suport a manifestacions en contra de Serra i a col·laborar amb d'altres partits i traslladar fora de l'agrupació «informació reservada» de companys en càrrecs de responsabilitat en el govern local i nacional, així com «fer publicitat» de companys que han estat expulsats del partit. També, segons el plec de càrrecs, haurien fomentat entre el petit comerç de la ciutat una opinió contrària a l'alcalde i criticat «companys concrets» del PSC, com ara el secretari d'organització, José Zaragoza. «El club d'opinió, que hauria de ser una eina de suport al partit, s'ha fet servir com a fòrum en què els antisocialistes de Badalona tenen un mitjà que els canalitza per anar en contra del partit», sentencia el document.

Ells ho neguen

Tot i que tots tres no amaguen la seva actitud crítica a títol individual davant «el fons i les formes» d'actuació del PSC de Badalona, Del Río, Segura i Pérez neguen haver comès aquests actes a través d'aquest lloc web, creat per la «manca de participació de la militància independent de Badalona», indica un d'ells. A banda de defensar que els estatuts del partit permeten crear espais «de debat» com aquest, els afectats denuncien que no se'ls ha aportat proves d'aquestes acusacions per tal de poder presentar les al·legacions pertinents i defineixen la decisió d'obrir-los expedient i la proposta d'expulsar-los de «dictatorial i antidemocràtica».

Per la seva banda, el secretari d'organització de l'executiva local badalonina, Justo Alarcón, va justificar ahir la denúncia efectuada. «Una cosa és permetre el debat entre militants i una altra és transgredir els límits fins a l'enfrontament i l'atac constant al partit i els seus representants», va dir Alarcón abans d'assegurar que la comissió de garanties «té moltes proves» que demostrarien les acusacions de què són objecte.

De fet, el responsable socialista assegura que «no s'han volgut defensar» i que la idea d'expulsar-los neix de la mateixa assemblea local. «No és una decisió personal, sinó política», diu després d'assegurar que abans d'obrir-los expedient els van proposar que «reconsideressin la seva actitud dins de la crítica». Els tres militants, però, diuen que aquest oferiment verbal no va existir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.