Les autoritats de Madeira neguen els informes que diuen que hi ha més morts

La mala urbanització va amplificar els efectes del temporal

El govern regional també va reduir de 32 a 13 el nombre de persones desaparegudes. La secretària de Turisme i Transports, Conceição Estudante, va negar qualsevol intent del seu govern d'amagar el nombre real de víctimes, i va assegurar que de moment tampoc no han aparegut víctimes mortals als aparcaments subterranis, encara no drenats, dels centres comercials de Funchal, que van quedar ràpidament inundats amb l'aigua i el fang de les riuades.

Estudante també va explicar que la normalitat es va restablint a l'illa, i que els vaixells de creuer ja poden tornar-se a abastir al port. Madeira rep uns 800.000 visitants l'any, i segons fonts dels operadors turístics el volum de reserves ja es ressent de la situació que es viu a l'arxipèlag arran de les riuades.

Els equips de rescat van aconseguir ahir reobrir les comunicacions amb algunes poblacions aïllades per les esllavissades de terra i el trencament de ponts, però la seva tasca avança lentament en zones que han quedat sepultades pel fang.

D'altra banda, el president de l'Associació de Tècnics de Seguretat i Protecció Civil, Ricardo Ribeiro, va assegurar que la planificació urbanística de Madeira «ha permès alterar cursos d'aigua i ha suposat la impermeabilització dels sòls, un fet que a la llarga contribueix que es generin inundacions i riuades». Entre les equivocacions va esmentar la mala canalització de cursos fluvials i la construcció de molts edificis en llits de rius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.