L'Ajuntament de Blanes estudia denunciar l'exalcalde Marigó per no haver cobrat taxes de gual

La seva comunitat de veïns no va pagar-les durant 2 anys

El ple va discutir dilluns una moció del PSC en què es demanava al govern que no cobrés retroactivament des del 2007 les taxes de gual de més de dos mil garatges que durant tot aquest temps no s'han pagat. L'Ajuntament ara ha fet un informe per localitzar aquests guals i començar a cobrar les taxes endarrerides. Pel PSC, la gent que no ha pagat «no ho ha fet de mala fe», i demana que la normativa es comenci a aplicar a partir d'ara, i que la gent tingui temps de donar-se d'alta.

Durant el debat, Ramos va demanar un informe jurídic al secretari municipal per estudiar si es pot denunciar l'exalcalde, ja que, segons afirma, la modificació de l'ordenança dels guals va entrar en vigor el 2006, però l'Ajuntament d'aleshores mai no la va aplicar, afirma, «per motius electorals». Ramos va anar més enllà i va denunciar que la comunitat on viu Marigó havia estat dos anys sense pagar la taxa d'entrada de vehicles que han d'abonar des del 2006 tots els veïns que tenen un garatge, tant si tenen gual com si no a la porta. La comunitat on viu el líder socialista no va començar a pagar aquesta taxa fins al febrer del 2008, quan van sol·licitar un gual. Marigó va respondre ahir que ell no té cap entrada de vehicles des de la via pública fins a casa seva, i que l'entrada en qüestió és comunitària per a catorze veïns. L'exalcalde va atribuir aquest atac a «motius electoralistes», i va remarcar que la quantitat de què s'estaria parlant que no hauria pagat no arriba ni als deu euros. Marigó va demanar al secretari que «esbrini» com Ramos ha accedit a aquestes dades. «Això és el que em fa por», va dir, ja que considera el tinent d'alcalde una persona «sense escrúpols» que es pot «beneficiar» d'aquest accés a la informació, perquè «és gestor administratiu i API». Marigó també va acusar Ramos de «prevaricació», perquè el seu departament no facilita la documentació que demana l'oposició.

EL PROTAGONISTA

JOSEP MARIGÓ
PORTAVEU DEL PSC
«Ramos és un home sense escrúpols. Demano que s'esbrini com accedeix a aquestes dades»

Demanen la comarca del Baix Tordera

El ple de dilluns va aprovar de sorpresa la moció impulsada per EUiA-ICV en què es demana a la Generalitat la creació de la comarca del Baix Tordera, que englobaria el triangle que formen els municipis de Calella (Maresme), Fogars de la Selva i Tossa de Mar. La moció de la formació federalista argumentava que aquesta comarca és una realitat natural, i demana que es proposi un full de ruta i es creï una comissió de treball. La moció d'EUiA-ICV va ser aprovada amb el vot a favor del grup del PSC després que aquest sol·licités la introducció d'un punt en el qual es demana una simplificació de l'administració i EUiA-ICV ho acceptés. CiU i el PP, en el govern, i la regidora d'Esquerra van votar en contra de la proposta, amb l'argument, entre d'altres, que «ara no toca», que el ciutadà demana menys administracions i que no hi ha cap interès real entre la resta de municipis per tirar endavant aquesta reivindicació. Tot i així, la moció va tirar endavant gràcies a l'abstenció inesperada dels dos regidors del Partit Democràtic de Blanes, en el govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.