La Generalitat autoritza el pla de l'Ajuntament de Sitges per incentivar econòmicament els directius

La Generalitat de Catalunya ha autoritzat l'Ajuntament de Sitges a aplicar el nou pla de modernització de l'organització directiva, que preveu aplicar incentius econòmics pel compliment d'objectius als alts càrrecs de l'administració local. Ahir al matí, en una roda de premsa, l'alcalde, Jordi Baijet (PSC), va anunciar que la direcció general d'Administració Local ha reconegut la legalitat del pla en un informe, després que els cinc grups municipals de l'oposició (CiU, el PP, Nou Horitzó, ERC i Acció per Sitges) el denunciessin davant la Generalitat.

Aprovat al setembre, el pla de modernització permetrà que un 30% dels sous dels alts càrrecs municipals (en total sis directius d'àrees de l'Ajuntament i les empreses municipals) sigui variable, en funció del compliment d'objectius marcats pel govern. Des del principi, però, els grups de l'oposició van defensar la il·legalitat de la proposta, argumentant que envaeix les competències de la Generalitat i assegurant que amaga un increment dels sous.

«Ajustat a dret»

Ara, però, l'informe de la direcció general de l'Administració Local considera que el pla «s'entén ajustat a dret». Baijet va apuntar ahir que només s'haurà de fer un petit canvi que afecta el secretari i l'interventor municipal, com a càrrecs que nomena l'Estat. L'alcalde va criticar els grups de l'oposició per haver mostrat «poca creença en l'autonomia local», i va tornar a defensar el projecte com una eina per modernitzar l'administració local. Jordi Baijet va assegurar que el procés d'aplicar incentius salarials als directius «s'anirà aplicant de forma gradual» a partir d'ara. «Creiem que els caps de departament hauran de treballar en aquesta línia, i que els treballadors també», va apuntar l'alcalde, amb referència a l'ampliació dels incentius a tot l'Ajuntament.

El nou pla permetrà «millorar el lideratge de les àrees, una millor retribució de la funció pública, un control per objectius de la tasca dels directius i una millor professionalització d'aquests», va afirmar Baijet, que també es va referir al «procés de formació» que l'Ajuntament ja ofereix als directius.

LA FRASE

JORDI BAIJET
alcalde de sitges
«Els directors d'àrea cobraran una variable pel compliment d'objectius. El que hem fet és legal»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.