La precampanya de CiU pren el carrer

La federació munta parades en una quarantena de municipis i demana als ciutadans que li aportin «idees per al canvi»

La maquinària preelectoral de CiU no para, tot i que des del tripartit sovint recorden a la federació que encara queden molts mesos per a les eleccions i que s'ha de continuar treballant en projectes tangibles aquesta legislatura. Ahir al matí, els dirigents de CiU i bona part de la militància es van distribuir en una quarantena de poblacions de tot Catalunya per intentar arribar a la ciutadania. No van fer mítings ni grans discursos, sinó que van muntar parades per distribuir productes de marxandatge –globus, xapes, etcètera– i també per conèixer l'opinió de la gent. És per això que van repartir uns díptics en què tothom podia aportar les seves idees sobre el que cal millorar. «Comencem a superar la crisi. Comencem a exercir el dret a decidir. Comencem una nova manera de fer política», són tres dels eslògans que hi havia en aquests documents. Tota aquesta gran mobilització de la federació d'ahir es va batejar amb el nom de «CiU surt al carrer». Artur Mas va anar fins a la parada de Martorell amb l'alcalde del municipi, Salvador Esteve, i va parlar amb els veïns. «La idea és apropar-nos a la gent, escoltar, intercanviar opinions i tenir aquesta sensació de proximitat amb les persones. En els temps que corren les formacions polítiques han de ser molt properes a la realitat», va subratllar Mas.

Promoció dels candidats

L'acte d'ahir també va servir perquè el cap de llista de Girona, Santi Vila, i el de Lleida, Albert Batalla, comencessin a prendre el pols al territori amb vista als comicis. Tots dos van coincidir en aquesta necessitat d'acostar-se a la gent del carrer. Per contra, a la demarcació de Tarragona la pluja va impedir que es muntessin les parades –a la capital del Tarragonès hi havia d'anar el candidat Josep Poblet– i està previst que la mobilització es faci dissabte de la setmana vinent. Mentrestant, a Barcelona, CiU va instal·lar una vela en cadascun dels deu districtes, i el president del grup municipal, Xavier Trias, es va situar a la plaça de Catalunya. Trias va explicar que feia temps que no veia tantes persones «il·lusionades amb el canvi». Trias va afegir-hi que, «després de set anys, l'experiència del tripartit és negativa, no és un govern, són tres governs diferents que sembla que competeixen per fer-se la traveta els uns als altres.»

Mas demana que el PSC surti de l'òrbita del PSOE

Artur Mas va demanar ahir als membres del PSC que «surtin de l'òrbita del PSOE, on estan instal·lats, i es posin a defensar Catalunya.» Aquest missatge s'emmarca en unes declaracions que divendres va fer el conseller d'Economia, Antoni Castells, que va parlar d'articular un «front català» al Congrés quan es tracti de «qüestions essencials de país que es diluciden a Madrid.» El candidat de CiU va afegir-hi: «Tinc la sensació que Castells diu el mateix que CiU –en referència al front comú català–, però acaba fent el que fa el PSOE, que és apujar els impostos.» Segons Mas, «Montilla diu als diputats del PSC que facin el que els digui el PSOE.»

El president de CiU no va voler entrar a valorar a fons el darrer Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió, que es va fer públic divendres i que posa de manifest que CiU manté la distància amb el PSC. Tot i això, va recordar que la victòria electoral no està assegurada, i que «caldrà treballar molt durament i molt insistentment. El canvi està a prop, però no l'hem aconseguit, i per tenir-lo hem d'estar al costat de la gent.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.