Cent mil gironins de 28 pobles voten avui en les consultes sobre la independència

El Baix Empordà mobilitza el gros dels votants del 28-F

La campanya del 28-F arriba avui al seu punt i final amb la cita a les urnes. Han estat setmanes de treball per a centenars de voluntaris per oferir la possibilitat a cent mil ciutadans de 28 pobles que puguin expressar el seu parer sobre la independència de Catalunya. La victòria del «sí» està fora de dubte, i la tasca que s'ha dut a terme un altre cop per part de les plataformes organitzadores de les consultes ha estat la de fer campanya per incentivar la participació de totes les parts, tant les favorables com les contràries a la independència, perquè participessin en una jornada plenament democràtica.

Aquest cop no hi ha hagut amenaces per part de partits radicals espanyolistes, com la Falange Española i de las Jons, que per a la cita del 13 de desembre havia demanat manifestar-se a diversos municipis, tot i que al final no ho va fer en cap d'ells.

Per comarques, en aquesta ocasió la més activa és la del Baix Empordà, on, a més, voten les dues poblacions amb més habitants de la demarcació aquest 28-F. Palafrugell, amb 18.449 empadronats majors de 16 anys, i Palamós i Sant Joan, amb 14929 possibles votants. El Baix Empordà també celebrarà consulta l'única capital de comarca gironina aquest 28-F: la Bisbal.

A la Selva se celebrarà la consulta en sis pobles (Anglès, Vidreres, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Vilobí i Breda), i a la Garrotxa en cinc (la Vall d'en Bas, Sales de Llierca, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan les Fonts i la Vall de Bianya).

De l'Alt Empordà, cal destacar l'Escala, amb 8.450 votants. Al Ripollès només hi ha consulta en dos pobles, i al Gironès i a la Cerdanya en un poble cadascuna.

LES CONSULTES

Baix Empordà
Palafrugell
Palamós i Sant Joan
La Bisbal
Forallac
Corçà, Casavella i Matajudaica i Cassa de Pelràs
Cruïlles, Monells i Sant Sadurní
Gualta
Palau-sator
Parlavà
Selva
Anglès
Vidreres
Maçanet de la Selva
Riells i Viabrea
Vilobí
Breda
Garrotxa
La Vall d'en Bas
Sales de Llierca
Sant Feliu de Pallerols
Sant Joan les Fonts
La Vall de Bianya
Alt Empordà
L'Escala
Sant Pere Pescador
Vilabertran
Boadella i les Escaules
Ripollès
Campdevànol
Sant Joan de les Abadesses
Gironès
Bescanó
Cerdanya
Alp
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.