L'extrema dreta a Holanda puja en les municipals, a tres mesos de les generals

Els analistes diuen que podria esdevenir la tercera força del país

«El que succeeix a l'Haia i Almere pot succeir a tot el país», va comentar Wilders després de conèixer els bons resultats, i tot seguit hi va afegir: «Aconseguirem ser el partit més gran d'Holanda el 9 de juny.» Segons la televisió nacional (NOS) i l'agència holandesa (ANP), si s'hagués escollit el nou Parlament, el Partit per a la Llibertat (PVV), liderat pel xenòfob Geert Wilders, s'hauria convertit en la tercera força política del país i podria formar coalició de govern.

Juntament amb els liberals del D66, el PVV són els que més marge han guanyat, mentre que els laboristes del PvdA i els democratacristians del CDA del primer ministre en funcions, Jan Peter Balkenende, apareixen com els grans perdedors, tot i que mantenen la seva posició majoritària. A la capital del país, Amsterdam, els laboristes del PvdA han estat els grans perdedors –els liberals del D66 han guanyat posicions– tot i mantenir el lideratge.

Dels 16,4 milions d'habitants que té Holanda, 12,2 tenen dret a votar, però només un 53% van acudir a les urnes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.