ERC anima els abonats d'Endesa a canviar de companyia

En una crida propera al boicot, ERC va proposar ahir als usuaris d'Endesa que es canviïn de companyia elèctrica. «L'actitud d'Endesa no mereix la confiança dels consumidors; a Girona hi ha cinc companyies més que treballen, i amb el sector liberalitzat poden optar per contractar una altra companyia», va dir el secretari general del partit, Joan Ridao. Es tractaria, doncs, de seguir l'exemple de l'Ajuntament de Caldes de Malavella, que ja se n'ha donat de baixa. Ridao va carregar contra la companyia elèctrica per la baixa inversió en manteniment i va criticar que els 3.430 milions d'euros de beneficis que va generar l'any passat a Catalunya no hagin revertit en la millora de la xarxa. El dirigent republicà va lamentar que Endesa «prefereixi» destinar 39 milions d'aquests guanys als membres del consell d'administració i que hagi retallat un 45% els 12.000 milions d'inversió promesos arran de l'apagada del juliol del 2007.

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, va demanar ahir que s'obri un debat sobre la necessitat que hi hagi una intervenció pública en les elèctriques. «La privatització ha provocat que hi hagi menys garanties de qualitat i, a més, el rebut de la llum ha pujat un 30%», va recordar Laia Ortiz, que va afegir-hi que entén les crítiques d'alguns alcaldes gironins que s'han sentit abandonats. Ortiz també va instar el PSC, a l'oposició, i les elèctriques a no ser «oportunistes» amb la polèmica de la MAT. Els socialistes mantenen, ahir hi va insistir el viceprimer secretari, Miquel Iceta, que la MAT hagués reduït les conseqüències de la nevada, però no les hauria evitat. Iceta demanava que no se centri el debat en la línia de molt alta tensió –divideix el tripartit– sinó en el manteniment de la xarxa.

Per CiU, el debat públic obert al si del govern és una mostra de la «falta de projecte» de l'«artefacte inestable» en què s'ha convertit el tripartit. Tot parafrasejant les crítiques del conseller d'Educació, al seu propi govern, Artur Mas va furgar així en les diferències dels socis sobre la MAT, que, segons CiU, «s'ha de fer». La federació va defensar la conveniència de la línia bo i admetent que alguns dels seus alcaldes hi estan en contra. Quant als talls de llum, Mas va exigir al govern que restableixi «del tot» la normalitat. També va recordar que està en joc el compliment de la llei de garantia i qualitat del subministrament elèctric, aprovada el 2007 després de la gran apagada. El PP va demanar als presidents català i espanyol que demanin responsabilitats a l'executiu italià, propietari d'Endesa a través d'ENEL.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.