Diputats europeus contra una retallada del català

Marie-Thérèse Sanchez-Schmid, la diputada europea per Catalunya Nord, signa amb altres diputats europeus una carta per defensar la llengua catalana. Unitat Catalana ha donat suport a la iniciativa.

En aquesta carta, dirigida a la comissària europea encarregada de l'educació, la cultura, el multilingüisme i la joventut, Androulla Vassiliou, i a la comissària encarregada de la justícia, els drets fonamentals i la ciutadania, Viviane Reding, els diputats europeus de les quatre grans famílies polítiques del Parlament Europeu (PPE / S&D / ALDE / Verds) s'interroguen sobre el tema del càrrec de traductor català a les oficines de la Comissió Europea a Barcelona.

«L'oficina de la Comissió a Barcelona, que sempre ha estat una interconnexió eficaç entre les institucions europees i els ciutadans de Catalunya, és a punt de perdre el benefici d'un traductor català», s'estranya Sanchez-Schmid. «Demanem a la Comissió, amb el respecte més estricte de les regles de contractació que li són pròpies, d'arribar a una solució per guardar un traductor català a les seves oficines.»

L'eurodiputada recorda que el català és una llengua parlada per més de 10 milions de persones, als estats francès i espanyol (però també a l'italià) i que forma part del patrimoni cultural europeu, i la importància d'un traductor per apropar Europa als seus ciutadans catalans.

«Els ciutadans de Catalunya sempre han estat implicats en les diferents iniciatives posades en marxa per la Comissió Europea. Seria una gran llàstima que Europa perdés una eina de comunicació tan important, i perdés, per la mateixa ocasió, un mitjà de comunicar amb els catalans en la seva pròpia llengua», han conclòs els eurodiputats catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.