Hereu destitueix el càrrec que va insultar Terribas, tot i que continua com a gerent de l'Institut del Taxi

Miguel Ángel Martín haurà de deixar les seves responsabilitats a Sant Martí

Amb una disculpa pública no n'hi hagut prou. Les desqualificacions grolleres que Martín va proferir contra Mònica Terribas a través del Facebook arran de l'entrevista a José Montilla van provocar una sonora indignació en molts àmbits –també a les files socialistes– que en els últims dies s'ha anat enverinant per la decisió del consistori de no adoptar mesures dràstiques. En aquesta situació ahir, i coincidint amb l'anunci de CiU de traslladar la polèmica al ple de divendres, l'alcalde Jordi Hereu va agafar personalment les regnes de la crisi. I ho va fer per anunciar, a través d'un comunicat concís, la destitució de Miguel Ángel Martín com a conseller i vicepresident del Consell de Sant Martí. La nota justifica la decisió per haver fet unes «afirmacions inadmissibles» contra la directora de TV3. La paraula «insult», però, no apareix en cap paràgraf del text.

A hores d'ara, però, Martín manté el seu càrrec com a gerent de l'Institut Metropolità del Taxi (Imet). Fonts municipals han explicat que aquest és un organisme que no depèn del consistori i, per tant, la decisió no està dins el seu àmbit competencial. Altres fonts, però, han apuntat que si en els propers dies la polèmica no remet, l'exvicepresident del consell de Sant Martí podria ser apartat també de la gerència de l'Imet. De fet, el PP ja va avançar ahir que ho sol·licitarà i va recordar que l'Institut del Taxi depèn d'una estructura institucional –la Mancomunitat de Municipis– que està presidida per Jordi Hereu. Per la seva banda, el grup municipal de CiU també presentarà un prec al proper ple que no s'haurà de votar on es demanarà que Martín sigui destituït com a gerent de l'Imet. El debat, per tant, continua viu, i ben viu.

Ratificat dies després

La mesura de l'alcalde de Barcelona ha agafat a contrapeu el regidor de Sant Martí, el també socialista Francesc Narváez. I és que cal recordar que poc després que esclatés la polèmica Miguel Ángel Martín va dimitir de tots els seus càrrecs i va emetre una carta pública de disculpa que aquest diari va publicar íntegrament. Narváez va considerar que amb aquest gest ja n'hi havia prou per tancar el debat i es va negar a acceptar la renúncia d'un dels seus homes de confiança al districte de Sant Martí.

La diatriba de Martín respecte a la responsable de TV3 ha generat una resposta de condemna enèrgica i de caràcter transversal, ja que a més de partits polítics s'han afegit institucions com ara el Col·legi de Periodistes, el grup de periodistes Ramon Barnils i, fins i tot, la Federació Catalana del Taxi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.