El Papa afirma que Déu dóna valentia per no deixar-se intimidar per les murmuracions

Resa «pels joves i pels qui els eduquen i els protegeixen»

En les paraules del Papa, observadors vaticans van veure-hi ahir una referència indirecta als escàndols dels capellans pederastes als EUA, Irlanda, Alemanya, Àustria i Holanda que han col·locat en l'ull de l'huracà el Vaticà i que han esquitxat el mateix pontífex. El diari The New York Times va assegurar que quan era el prefecte del Sant Ofici, Ratzinger va encobrir un sacerdot nord-americà acusat d'haver abusat sexualment d'uns dos-cents menors sords, i en la dècada dels vuitanta, quan era arquebisbe de Munic, va autoritzar que un sacerdot pederasta que havia estat expulsat per aquest motiu de la ciutat alemanya d'Essen exercís a la capital bavaresa.

La Santa Seu ha desmentit categòricament aquests casos i ha denunciat una «innoble campanya» per desprestigiar el Papa. Segons el diari vaticà L'Osservatore Romano, «ningú ha fet tant» com Benet XVI en la lluita contra aquests abusos sexuals, i mai no va ocultar cap cas de pederàstia.

Entre branques de palma arribades de l'Estat espanyol i d'oliveres centenàries del sud d'Itàlia, el Papa, que presentava molt bon aspecte, va presidir el seu primer ritu de la Setmana Santa, una processó que va recórrer la plaça de Sant Pere des de l'obelisc de Sixte V, al centre del recinte, fins a l'altar major.

En la jornada en la qual l'Església commemora l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, Benet XVI, vestit amb ornaments vermells i portant el bàcul, va entrar al recinte vaticà enmig del càntic Hossanna.

Per primera vegada en els gairebé cinc anys de pontificat, Benet XVI, que el 16 d'abril farà 83 anys, la va presidir des del papamòbil, una mesura, segons el portaveu vaticà, Federico Lombardi, que es va aplicar perquè el poguessin veure més bé tots els fidels.

En l'homilia, Benet XVI va dir que l'home pot triar entre «seguir Jesús o enfonsar-se en el pantà de la mentida i de la indecència». «Jesús ens condueix cap al que és gran, pur. Ens du cap a l'aire sa de les altures, ens dóna la valentia que no ens deixa acoquinar-nos davant les murmuracions de les opinions dominants i la paciència que suporta i sosté l'altre», va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.