Girona obrirà diumenge la campanya nacional

Les escales de la catedral de Girona són l'escenari escollit, diumenge vinent dia 11 d'abril, per obrir la campanya nacional per a les consultes que se celebraran el 25-A arreu del territori de Catalunya. L'objectiu que s'han marcat els organitzadors és omplir les escalinates de la catedral de Girona per mostrar la força del referèndum sobiranista que se celebrarà a deu municipis de la comarca del Gironès, inclosa la capital gironina. En aquest marc clàssic de Girona també es preveu llegir un manifest per expressar la voluntat que Catalunya es constitueixi en un nou estat dins la Unió Europea.

L'acte s'enllaçarà amb diverses activitats que es faran a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona, amb la participació de diverses personalitats d'arreu de Catalunya. Segons la coordinadora de les consultes, al Gironès tenen previst celebrar el referèndum, en aquesta tercera onada: Aiguaviva, Canet d'Adri, Fornells de la Selva, Girona, Quart, Salt, Sant Joan de Mollet, Sant Martí de Llémena, Sarrià de Ter i Vilablareix.

Girona, un referent

El fet que Girona faci la consulta pot convertir-la en un referent, en tractar-se d'una capital de demarcació i pel fet que el referèndum obtingués el suport del plenari municipal. Cal pensar que hi haurà més de 78.000 ciutadans amb dret a vot i que la plataforma Girona Decideix preveu disposar d'una vintena de col·legis electorals perquè els ciutadans acudeixin a les urnes. De totes maneres, ja fa setmanes que es recull vot anticipat amb les accions puntuals en mercats, instituts o als tres punts de recollida permanent, com són la llibreria Les Voltes, de la plaça del Vi, la seu de l'ADAC i la llibreria del campus de Montilivi.

Un altre municipi important on es farà la consulta és Salt, amb més de 20.000 persones amb dret a vot i amb un gran percentatge d'immigrants que també hi podran votar. Els organitzadors han fet diverses accions per promoure la participació dels estrangers. Entre aquestes, s'ha previst organitzar un torneig de futbol i bàsquet per acostar els immigrants a la consulta, a través de l'esport, el mateix cap de setmana del referèndum. Salt disposarà de set punts de votació arreu del municipi i d'unes quinze meses.

A Quart també barrejaran futbol i debat el cap de setmana del Madrid-Barça. Abans del clàssic s'ha previst fer una taula rodona amb la participació, entre altres convidats, de l'escriptor Matthew Tree; del 10 al 18 d'abril es farà la campanya de recollida de vot anticipat al municipi. Per la seva banda, a Sarrià de Ter ja tenen previst que el dia de la consulta hi haurà tres punts de votació per arribar als diversos sectors del poble: un a Sarrià de Dalt, un per a la Rasa i un altre per a la zona de l'ajuntament. A Vilablareix, el lloc de votació serà als baixos del mateix ajuntament. Des d'ara i fins al 25 d'abril és quan tots els municipis intensificaran la seva activitat per garantir una alta participació en la consulta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.