Caamaño confirma que la nova llei de llibertat religiosa no prohibirà el hijab a les escoles

La comunitat islàmica estudia accions legals contra la decisió del centre de Pozuelo

La Federació d'Entitats Religioses Islàmiques de l'Estat espanyol (Feeri) ha contactat amb els seus serveis jurídics i es planteja presentar un recurs al Constitucional per la vulneració dels drets fonamentals de l'alumna de l'institut de Pozuelo de Alarcón (Madrid) que ha estat apartada de les classes perquè porta el hijab. Una possibilitat legal que es plantegen és plantejar una impugnació per la via administrativa en considerar que la normativa interna del centre va contra els articles 18 i 27 de la Constitució sobre el dret a la imatge i la llibertat religiosa. El cas d'aquesta alumna és motiu de polèmica entre els que creuen que ha de prevaldre el dret a l'educació i els que opinen que s'ha de respectar la normativa interna del centre, que prohibeix als alumnes dur gorres o qualsevol altre objecte que els cobreixi el cap i, per tant, el hijab. El ministre de Justícia, Antonio Caamaño, va fer al·lusió ahir a aquesta polèmica en afirmar que demostra la necessitat de crear una nova llei de llibertat religiosa. En declaracions a la SER, Caamaño va mantenir que no és el mateix el hijab que el burca i va advocar per «una convivència dins de la proporcionalitat». El ministre considera que la llei de llibertat religiosa «és cada dia més necessària» i que aquesta «ha d'aclarir» els paràmetres de permissivitat dels símbols religiosos als espais públics.

Precisament, un dels aspectes que hauria de regular la llei són els protocols dels funerals d'Estat. Una de les solucions que planteja Caamaño es «integrar diversos ritus o fixar uns protocols civil d'actes d'estat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.