L'Ajuntament de Barcelona es compromet a pagar els proveïdors abans de 55 dies aquest any

El tinent d'alcalde d'Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi William Carnes, es va comprometre ahir, en el marc de la comissió d'Hisenda i Pressupostos, a treballar perquè l'Ajuntament de Barcelona aconsegueixi pagar els seus proveïdors abans de 55 dies durant aquest any. Carnes va assegurar que actualment l'Ajuntament de Barcelona ja està pagant el 97,2% dels seus proveïdors abans de 60 dies, segons el darrer informe, del mes de febrer, i va assegurar que aquest percentatge el situa entre les administracions públiques que treballen amb més eficàcia. «Tots els nostres proveïdors saben que som un Ajuntament eficaç i eficient, que gestiona amb gran celeritat i que cada dia millora els seus processos de pagament, demostrant un rigor que ara, en situació de crisi econòmica, és més necessari que mai», ha manifestat Carnes.

El compromís de Carnes es produeix justament quan es debat al Senat la llei de morositat, en què es planteja la reducció de la morositat d'una manera progressiva amb l'objectiu de deixar-la en un 30% l'any 2013. En la llei es planteja que les administracions tinguin l'obligació de pagar a 55 dies l'any 2010, però que aquest termini sigui de 40 dies el 2012 i de 30 el 2013, a proposta de CiU.

El tinent d'alcalde va insistir que l'Ajuntament de Barcelona està en condicions de complir «amb absoluta normalitat i eficàcia» aquests terminis.

Carnes va assegurar que actualment només se supera el termini del 60 dies en casos puntuals, quan pel volum de facturació que presenten els proveïdors és necessari més temps en el procés de certificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.