Santa Coloma destinarà el superàvit a rebaixar impostos

Els comptes del 2009 deixen 265.782 euros positius

Santa Coloma és, de ben segur, de les comptades poblacions catalanes que han aconseguit tancar els números del 2009 amb superàvit. Els números els han quadrat amb 265.782 euros positius. L'alcalde de CiU, Antoni Solà, explica que la causa ha estat la cautela amb vista als temps difícils i com a conseqüència de l'aplicació d'una política econòmica de contenció que ha donat aquest resultat. De totes maneres, Solà manté la cautela i reconeix que el superàvit ve de fa temps i que en cada exercici va minvant a poc a poc. És a dir, els números verds van ser més elevats en anteriors exercicis i les previsions són que a finals de l'any 2010 el superàvit no sols sigui menor, sinó que hi ha la possibilitat que els números siguin, fins i tot vermells.

L'equip de govern ha decidit que aquests beneficis reverteixin directament en la població amb una rebaixa directa de determinats impostos l'any vinent. L'alcalde explica que tot i que encara no han concretat amb la resta del consistori quins seran els impostos objecte de rebaixa, sí avança que es tractarà d'impostos que afecten directament la butxaca dels ciutadans com ara l'IBI. Una altra mostra de la bona salut econòmica de la capital de la Selva és la dada de l'endeutament. Se situa en un 68,36%, una xifra molt allunyada de l'endeutament mitjà dels ajuntaments catalans, que se situa per sobre del cent per cent. Per l'alcalde, ara és prioritari acabar les obres començades, com la piscina coberta, l'arxiu comarcal, l'auditori i la casa museu.

EL PERSONATGE

Antoni Solà
alcalde de santa coloma
«El més prioritari ara és acabar les importants obres que tenim començades»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.