LA SELVA

Més d'un de cada quatre vota

Riudellots és líder amb un 40,84% de participació, mentre que els dos grans, Caldes i Hostalric, superen per poc el 21%

Poc més d'un de cada quatre selvatans cridats a les urnes va exercir ahir el seu dret a vot, molt majoritàriament a favor de la independència de Catalunya. En concret, dels 15.579 ciutadans de Brunyola, Amer, Hostalric, Caldes, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Riudarenes i Riudellots, 4.166 van exercir el seu dret a vot, és a dir, un 26,74%. D'aquests, 3.828 van votar a favor de la independència, xifra que representa el 91,89% dels vots emesos. Només 189 persones van votar negativament, un 4,54%. La jornada va estar marcada per un ambient festiu i sense que hi hagués incident remarcable.

La participació va ser desigual en funció del municipi, però a Riudellots, on el vot anticipat ja era del 17%, al final es va aconseguir una molt bona participació, del 40,84%. En cap dels set municipis selvatans on es feia la consulta es va baixar del vint per cent. Brunyola, Sant Julià de Llor i Bonmatí i Amer van superar el trenta per cent, amb un 36,48%, un 35% i un 32,83% de participació, respectivament. Riudarenes, per la seva banda, es va situar si fa no fa en la mitjana de la comarca, amb un 25,54%. On menys participació hi va haver va ser en els dos municipis més grans. Hostalric va obtenir el 21,70%, i Caldes, el 21,44%.

La victòria del «sí» en tots els municipis va ser aclaparadora, per sobre del noranta per cent en tots els casos, excepte a Hostalric (89,74%) i Brunyola (87,07%).

Tant la participació com el percentatge de vots afirmatius a la Selva han estat semblants, aquest 25-A, a la de les dues onades precedents.

El 50,59% a Espinelves

A Espinelves, poble gironí de la comarca d'Osona, la participació va ser del 50,59%, amb 86 vots d'un cens de 170 persones. Hi va haver 84 vots afirmatius i dos en blanc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.