Nadal afirma que el govern «feia mesos» que tenia pactada amb Foment la solució de les obres de l'N-II

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va afirmar ahir que «feia mesos» que el govern i el Ministeri de Foment havien pactat la solució per desencallar les obres de desdoblament de l'N-II a la Selva. En referència a la moció que avui es votarà al Congrés i que han pactat el PSOE i CiU, amb el calendari i el finançament dels treballs, Nadal es va mostrar contundent: «A part de mocions, res del que s'acordi no és nou perquè tot estava parlat i acordat amb el govern de Catalunya i els diputats socialistes gironins». Nadal va fer aquestes declaracions després de la reunió de l'executiva del PSC de la federació de Girona, moment en què va aprofitar per repassar també altres temes, com ara la llei del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter. En aquest sentit, el també primer secretari dels socialistes gironins va dir que el seu partit «treballa per conciliar el futur parc natural amb els interessos dels agricultors».

Comitès de campanya

L'executiva d'ahir del partit va servir per anar definint la precampanya electoral amb vista a les properes eleccions catalanes. Nadal encara no va voler revelar qui serà el cap de llista del PSC per les comarques gironines, i va dir que tots els càrrecs estaran a disposició del partit quan s'hagi de decidir qui ocuparà el número u a la demarcació. Nadal va afirmar que seguiran la proposta del president José Montilla d'aportar «confiança, credibilitat i seguretat a la societat», contra la «frivolitat i els focs artificials» dels partits durant la precampanya.

D'altra banda, va anunciar la creació d'un comitè de campanya i d'un altre de programa, per definir les línies polítiques que marqui l'executiva de la federació gironina. En el de campanya hi haurà alcaldes com ara Ruth Rosique (Vidreres), Núria López (Campdevànol), Esteve Maurell (Isòvol); secretaris sectorials com per exemple Glòria Plana, Marian Sais, Rafael Bruguera, Pere Albó, Xavier Amores, Yolanda Vilà i Pia Bosch; regidors com ara Joan Cano, Joan Trias, Albert Pacheco, i d'altres com ara Josep Guix, Pere Simon i Jordi Figueras.

LA FRASE

JOAQUIM NADAL
primer secretari del PSC a les comarques gironines
«Serem els últims a votar el cap de llista de les demarcacions, perquè el temps no ens mena la pressa i encara és prioritària l'acció de govern»

De Puig deixarà el Senat

Joaquim Nadal va anunciar ahir que el senador Lluís Maria de Puig deixarà el seu seient al Senat durant el proper mes de gener, després de més de trenta anys vinculat a la política. El substituirà l'escalenc Rafael Bruguera, que ja havia estat senador per l'Entesa Catalana de Progrés en l'anterior legislatura. Bruguera tornarà al Senat en la primera sessió del febrer vinent. Nadal va destacar que el canvi «és de comú acord», i que així s'havia decidit fer-lo a principi de l'any que ve. D'aquesta manera, De Puig podrà cloure els compromisos pendents, va dir Nadal, que també va insistir que «el seu capital no es pot tirar per la borda». De Puig va ser diputat per la demarcació de Girona al Congrés des del 1979 fins al 2004, quan va passar a ser senador. Entre el 2008 i principis d'aquest any va ser president del Consell d'Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.