L'aprovació definitiva de l'augment de la tarifa de l'aigua torna a enfrontar govern i oposició a Sitges

L'aprovació definitiva del preu de la tarifa de l'aigua a Sitges, que aquest any s'incrementa al voltant del 6%, va tornar a enfrontar govern (PSC i ICV) i oposició (CiU, PP, NH, ERC i AxS) en el ple de dilluns. Els quatre grups de l'oposició van votar en contra de l'augment perquè el consideren excessiu, tal com ja van assegurar amb l'aprovació inicial, al gener. «Potser hauria estat el moment de renegociar a la baixa els serveis en moments de crisi econòmica», va assegurar el regidor de CiU Jordi Mas, que va retreure a l'Ajuntament que, a través del programa de l'abastament d'aigua 2010, tregui aquest any un benefici de 162.000 euros però que, tot i així, augmenti la tarifa. Una altra de les crítiques va ser que s'incorporin a les tarifes les noves dutxes ecològiques de la platja de Sant Sebastià i el seu consum d'aigua, en lloc de pagar-ho l'Ajuntament. «Aquests temes no han de repercutir-se en els abonats», va demanar el regidor de NH Lluís Marcé. Des d'ERC, la regidora Àngels Parés va demanar el retorn del dipòsit de diners per l'ús de les targetes que fan funcionar les dutxes. Finalment, el regidor d'AxS Andreu Bosch va criticar que el govern no avanci prou en la construcció de nous dipòsits d'aigua. El portaveu del PSC, Armand Paco, va assegurar que la companyia d'aigües aplica els beneficis que li permet la llei, i que l'Ajuntament no pot abaixar. Segons Paco, la instal·lació de les dutxes de Sant Sebastià l'any passat ha permès estalviar fins al 35% d'aigua.

Suport a la consulta

Els vots de CiU, NH, ICV, ERC i AxS van servir per aprovar una moció de suport a les diverses entitats sitgetanes que organitzen una consulta popular sobre l'autodeterminació de Catalunya el proper diumenge 20 de juny. El Partit Popular va votar en contra de la proposta, tot i mostrar-hi el seu respecte, i el PSC s'hi va abstenir. D'altra banda, ICV es va quedar sola defensant una moció de suport a la investigació sobre els crims del franquisme del jutge Baltasar Garzón, que rebutjava l'assetjament al magistrat exercit «des de l'extrema dreta». La resta de partits de l'Ajuntament, però, van defensar que «la justícia s'imparteixi igual per a tothom», de manera que ICV va ser l'únic grup que va donar suport a la moció, el PP va votar-hi en contra i la resta de grups van abstenir-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.