LLUÏSA PARRILLA

PORTAVEU DEL PSC A LLORET

«El govern ha fet moltes promeses que en set anys de mandat no ha complert»

La portaveu del PSC al consistori lloretenc considera que l'alcalde, Xavier Crespo (CiU), actua més de diputat que d'alcalde i l'acusa de marginar-los en els mitjans municipals. Defensa un model dinamitzador per als barris

–Xavier Crespo està a punt d'acabar el seu segon mandat. Set anys són suficients per poder fer una valoració exhaustiva del seu govern. Quin balanç en fa?
–«El govern ha fet moltes promeses que després de set anys de mandat encara no ha complert. Estem a l'últim any i s'han passat set anys de sequera, amb l'agreujant que fa tres anys que tenen majoria absoluta. No necessiten ni consens ni la complicitat de ningú. Això va en detriment de la democràcia i fa difícil la feina a l'oposició. Ara, durant aquest últim any, començarem a anar a inauguracions. Hi ha hagut 22 milions de la venda de l'aigua que no s'han vist enlloc.»
–A part d'aquest endarreriment de les obres, tots els grups de l'oposició n'han criticat el sobrecost.
–«És evident que una obra, des que es projecta fins que es finalitza, té un desequilibri, i més les que s'allarguen tant i tant en el temps. Però no només hi hem d'afegir el cost de l'obra, sinó tots els lloguers que s'estan pagant perquè dependències municipals estiguin en locals particulars.»
–L'oposició és prou dura amb el govern?
–«La duresa sempre depèn de qui la veu. La nostra tasca és complicada. Per accedir a la documentació hem hagut d'esperar els tres mesos que marca la llei, i moltes vegades el tema ja està passat aleshores. En cap cas és voluntat d'aquest govern facilitar la tasca de l'oposició. Nosaltres denunciem quan hi ha alguna injustícia o quan creiem que les coses no s'estan fent prou bé.»
–Vostè va rellevar a mig mandat Gregori Elorza com a portaveu del PSC. Hi ha una manca de líder clar?
–«Va ser un canvi d'organització interna. En un moment determinat, per motius professionals se li feia complicada la tasca de portaveu. Va ser una decisió de grup. Més que un canvi de lideratge, nosaltres fem una tasca de grup, i totes les decisions es prenen conjuntament.»
–Serà la cap de llista del PSC a les eleccions de l'any vinent?
–«És una possibilitat que no tinc en compte en aquest moment. Jo estic a disposició del partit, del que el partit vulgui. En aquest moment no s'està parlant de candidats.»
–Del que sí s'ha parlat, i molt, últimament, és de la reforma que es farà en superfície al passeig. Què en pensa el PSC?
–«El resultat final encara no el coneixem. Hem presentat una única al·legació en què demanem tots els informes que manquen a l'expedient. No es pot fer la reforma sense un informe de Costes i un informe de mobilitat. Aquests informes no hi són. Demanem també que es torni a obrir el procés i que en aquest cas l'Ajuntament tingui en compte la participació ciutadana, i tots els veïns de Lloret, els gremis de comerciants i hotelers vulguin dir la seva, perquè la reforma no afecta només el nucli antic, sinó tots els que vivim al poble. La façana és la postal turística de Lloret. Els partits hem tingut coneixement d'aquest projecte pels mitjans de comunicació. Si l'anterior projecte es va aprovar per unanimitat, per què ara no s'ha fet el mateix?»
–El govern de CiU ha aprofitat també per carregar contra els socialistes assenyalant que un canvi de govern a Madrid podria desencallar el projecte de l'aparcament subterrani del passeig.
–«Aquesta remodelació d'ara del passeig, amb aquesta eliminació de pàrquings, el que pretén en última instància és que la gent demani a crits la necessitat de més pàrquings, i llavors entrarà en escena el famós pàrquing del passeig. El que pretén l'equip de govern és que Costes rebaixi el cànon per trobar un concessionari que faci el pàrquing. Si pensen que ho aconseguiran amb un canvi de govern potser tenen més informació que nosaltres.»
–Si una cosa és Lloret, és un municipi turístic. Quins són els plans del PSC. Proposarien un canvi de model?
–«Un canvi de model turístic a hores d'ara seria una cosa complicadíssima. Engegaríem una política turística que tingués en compte tots els sectors implicats. Creiem que l'administració ha de ser capaç de liderar un projecte. Això és una cosa complicada quan parlem d'interessos empresarials. Pel que lluitaríem en un primer moment és perquè Lloret tingui la denominació de municipi turístic, ja que així tindríem un finançament diferent.»
–I a trets generals, el model del Lloret no turístic que proposa el PSC quin és?
–«Pel que fa al Lloret de les persones que hi vivim, mirar més cap als barris, no fer accions puntuals de remodelar places o posar rotondes, sinó dinamitzar la vida dels barris i fer ponts entre aquests.»
–Vostès han criticat molt la gestió del govern en temes urbanístics com el de Solmar i Can Juncadella.
–«Tant el conveni de Solmar com el de Can Juncadella no han beneficiat l'Ajuntament. El de Solmar potser sí, però quan? Tot aquest temps estem deixant de rebre uns diners necessaris. A Can Juncadella se'ns va dir que tindríem un camí de ronda. Ja el teníem abans, i ara no el tenim. També hi ha el tema de la plaça de braus. La bonificació a l'empresa no és un benefici per a l'Ajuntament. S'han eliminat metres quadrats d'oficina per passar-los a comercial. Això és un benefici? Això ho fan perquè tenen majoria absoluta. Qui gestiona els diners públics ho ha de fer amb seny i demanant en els convenis més garanties de benefici per al poble.»
–També opinen que l'alcalde no està prou per Lloret en els darrers temps.
–«Hi ha hagut un canvi des que l'alcalde és parlamentari. Fa més mítings de Parlament que no pas municipals. A vegades en les seves intervencions està parlant com a diputat i no com a alcalde.»
–Una de les queixes recurrents de tota l'oposició és que l'actual govern fa servir els mitjans locals en benefici propi.
–«Els mitjans de comunicació municipals estan completament al servei de CiU. En el butlletí, hi tenim un espai molt reduït cada dos o tres mesos, i a la televisió pública de Lloret no hi sortim mai. De la ràdio no podem dir el mateix, no en tenim cap queixa.»

Lloretenca de tota la vida

Lluïsa Parrilla (1968) va néixer a l'hospital Josep Trueta de Girona, però ha viscut tota la vida a Lloret de Mar. Actualment fa de mestra de primària en una de les escoles del municipi, el CEIP Esteve Carles. El 1999 va entrar al consistori en l'equip de Josep Sala. Abans no havia estat mai en política, i quan va entrar al consistori es va fer càrrec de la regidoria d'Educació i Joventut. El 2003 va passar a l'oposició i ha continuat essent regidora. Entre 2003 i 2007 també va ser consellera comarcal del PSC a la Selva. Dins del partit, entre 2005 i 2008 va ocupar el càrrec de primera secretària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.